Top flop tedna

Pijan v družbi ježev in fazana

Samo Strel
12. 9. 2016, 17.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

10. Jeseniški policisti so zoper domačina uvedli prekrškovni postopek zaradi nedovoljenega pobiranja prostovoljnih prispevkov.

9. V Novem mestu so se vandali znesli nad nenaseljeno vilo Paučič v Kettejevem drevoredu. Ugotovljeno je bilo, da so z delom betonskega robnika »sesuli« več stekel na oknih in masovnih polken ter povzročili za okrog tisoč evrov škode.

8. V Ankaranu je nekdo vlomil v parkirano osebno vozilo in iz prtljažnika ukradel torbo z oblačili. Lastnica je oškodovana za okrog 500 evrov.

7. Na Žaucerjevi ulici v Ljubljani je k občanu pristopil neznanec in pred njim razgrnil zemljevid ter ga spraševal za pot. Doma pa je občan opazil, da v torbi nima denarja, okrog dva tisoč evrov, ki jih je prej dvignil na bankomatu ...

Novomeški policisti so obravnavali moškega, ki je kradel krompir. 

6. V Novem mestu je prodajalec krompirja obvestil policiste, da se je mimo pripeljal možakar z osebnim avtomobilom, ustavil, naložil v avto vrečo krompirja in se odpeljal brez plačila. Možje postave so tatu kmalu izsledili, v postopku pa ugotovili, da vozi neregistrirano vozilo in da je krompir na enak način kradel že prej. Sledi kazenska ovadba.

5. Na cestninski postaji Drnovo se je več Turkov v dveh vozilih francoskih registrskih oznak zapletlo v spor z uslužbenci Darsa. Tujci so namreč vozili brez vinjet, zaradi kazni pa so se nato protestno posedli po tleh in za približno pol ure ustavili promet – do prihoda modrih angelov, ki so štirim Turkom napisali globe v višini 400 evrov zaradi »prepovedane uporabe javne ceste, s katero se zaseda cestišče z namenom oviranja ali preprečevanja prometa na njej«.

Kmet iz naselja Glinek na območju Trebnjega pogreša dve teleti, skupaj vredni približno tisočaka.

4. V naselju Glinek na območju Trebnjega so neznanci iz ograde ukradli tve teleti in lastniku povzročili za okrog tisoč evrov škode.

3. Na Mlaki pri Kranju je neznani storilec vlomil v hlev in po navedbah kranjskih policistov odtujil »tri živali«.

2. V okolici Novega mesta sta se sporekla soseda. Medtem ko je eden čistil cestišče, je drugi, lastnik travnika ob cesti, vanj zalučal kamen in ga z grabljami udaril po glavi ter ga lažje poškodoval. Nasilnež bo prejel kazensko ovadbo.

1. Grosupeljski policisti so v Ivančni Gorici ustavili in kontrolirali osebni avtomobil znamke Renault Laguna, v katerem so bili poleg voznika še trije potniki. Pri vozniku so policisti ugotovili prisotnost alkohola (0,53 mg/l), prav tako je med vožnjo storil več kršitev cestnoprometnih predpisov, zaradi česar mu je bila izrečena globa, prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Policisti pa so tudi ugotovili, da je možakar v avtu prevažal zaščitene živali, in sicer tri ježe in fazana. Živali so policisti zasegli in vrnili revirnemu lovcu iz Ivančne Gorice, zoper osumljene pa bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma nezakonitega lova.