Posiljevalec

Najprej ji je vedeževal, nato jo je posilil

Sašo Avramovič
20. 9. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pritožbeno sodišče Črne gore je potrdilo razsodbo, s katero je bil 54-letni Emin Pajić, državljan BiH iz Živinic, obsojen na sedemletno zaporno kazen zaradi posilstva I. K. v Podgorici. Štiriinpetdesetletnik se ji je najprej predstavil kot vedeževalec, nato pa jo zvabil v stanovanje.

Arhiv Svet24
10. februarja lani je Pajić v stanovanju, ki ga je najel v Podgorici, posilil I. K.

Po navedbah v obtožnici je Pajić 10. februarja lani v stanovanju, ki ga je najel v Podgorici, posilil I. K. Med obrazložitvijo odločitve je senat sodnikov pritožbenega sodišča navedel, da je prvostopenjsko sodišče zanesljivo dokazalo, da je obtoženi I. K. prisilil v spolni odnos.

Gre za 54-letnega Emina Pajića, državljana BiH.

Imela naj bi težave s sečili

Po oceni senata je obramba obtoženega navajala takšna dejstva, s katerimi je želela, da bi se obtoženi izognil krivdi. »Po ugotovitvi višjega sodišča je Pajićeva obramba povsem zavrgla pričevanja žrtve, prič in ugotovitev medicinskega strokovnjaka,« je zapisano v odločbi pritožbenega sodišča. I. K. je med sojenjem povedala, da je po koncu službe odšla do avtobusnega postajališča, kjer se ji je približal 54-letnik in se ji predstavil kot vedeževalec. Potem ko ji je zatrdil, da pomaga ljudem, jo je prosil, ali ji lahko pogleda v dlan, da bi videl njeno usodo. V njeni dlani je videl, da naj bi imela težave s sečili, potem pa ji dejal, da pozna nekega zeliščarja, ki bi ji pomagal, ter da ima tudi sam neki primerni čaj, ki ji ga bo dal.

Predlagal, da odideta do stanovanja

»Nato je odšla z obtoženim do lekarne, a tega čaja v lekarni niso imeli, zato ji je obtoženi predlagal, da odideta do stanovanja, v katerem je nameščen, tam pa jo je posilil,« še piše v odločbi. Prvostopenjsko presojo je sicer izrekel senat sodnikov višjega sodišča v Podgorici.