Eksorcizem

Umrl znan izganjalec hudiča

pr
19. 9. 2016, 12.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V starosti 91 let je v petek umrl duhovnik Gabriele Amorth, ustanovitelj Mednarodnega združenja izganjalcev hudiča in eden najbolj znanih vatikanskih eksorcistov.

Gabriele Amorth
Obred opravil pri več kot 70 tisoč ljudeh

V treh desetletij je obred izganjanja hudiča opravil pri več kot 70.000 ljudeh. Za satanistični je med drugim označil televizijo in serijo knjig o Harryju Potterju. Odkrit konservativec je medije polnil z izjavami, da sta bila Stalin in Hitler obsedena s hudičem. Kot satanistični je obsodil tudi jogo in vzhodnjaško duhovnost.

Aprila lani je na svoji facebook strani, naslovljeni Zadnji eksorcist, zapisal, da je satanistična tudi IS. »S to zverjo se borim duhovno. Politiki, ki danes očitno nimajo nikakršnega odziva na pokole kristjanov, se bodo prav tako morali boriti z IS, a na drugačen način,« je poudaril. Pred tremi leti pa je za italijanski Radio 24 dejal, da vsakdo, ki dela stvari, ki so proti božjim zakonom, ni nujno obseden, a ravna pod vodstvom hudiča. Amorthov založnik San Paolo Group je sporočil, da je Amorth umrl v bolnišnici v Rimu, kamor so ga pred nekaj tedni sprejeli zaradi težav s pljuči.