Tragično

Policist ustrelil 13-letnika, ki je izvlekel zračno pištolo

M.K./STA
16. 9. 2016, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V ameriškem mestu Columbus je policist v četrtek ustrelil 13-letnega dečka, ki naj bi imel pri sebi zračno pištolo, zelo podobno policijski pištoli. Streli so bili zanj usodni.

Twitter
Tyre King

Policisti v ameriški zvezni državi Ohio so se odzvali na prijavo oboroženega ropa, pri katerem je bilo odtujenih 10 dolarjev. 

Nesrečni fant se je znašel med osumljenci ropa. Prijavitelj je opisal storilce in policisti so na kraju opazili tri "moške", ki so ustrezali opisu. Dva sta takoj zbežala in za njima so se v tek podali tudi policisti. 13-letni Tyre King je izvlekel pištolo, za katero se je kasneje izkazalo, da je le plastična kopija prave pištole. s katero je mogoče izstreliti le mehke kroglice. Belopolti policist, ki je zasledoval osumljence, ga je večkrat ustrelil, Prepeljali so ga v otroško bolnišnico, kjer je za posledicami strelnih ran umrl.

Columbus police
Pištola, ki jo je nosil 13-letnik, je sicer kopija pištole, kakršne uporablja tudi ameriška policija.

Župan mesta Andrew Ginther je dejal, da je vsakršna izguba življenja tragična, mladega pa še toliko bolj. "Kaj je to, da ima 13-letnik v naši soseski skoraj enako kopijo policijskega orožja?"

"Zadevo bomo pozorno preiskali in vse informacije predali državnemu tožilstvu," je še dejal Ginther.

Leta 2014 je policija v isti zvezni državi, in sicer v Clevelandu, ustrelila 12-letnega temnopoltega fanta, ker se je igral z otroško zračno pištolo