TRAGEDIJA

Ubila in zakopala dveletnega dečka

Sašo Avramovič
25. 8. 2016, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policija v Bijeljini v Bosni in Hercegovini je aretirala strica ubitega dveletnega dečka iz Zvornika in njegovo partnerico. Gre za osemintridesetletnega Mijata Stankića in štiriintridesetletno Fatimo Durak, ki sta umor malčka, ki je bil pogrešan od 18. avgusta, že priznala.

Arhiv Svet24
Vidno pretresen dečkov oče Slađan Rebić

Osemintridesetletni Mijat Stankić in štiriintridesetletna Fatima Durak sta policiji priznala, da sta dveletnega dečka ubila, in jih tudi odpeljala na mesto, kjer sta ga zakopala. Izkop trupla so opravili včeraj.

Arhiv Svet24
Hiša, v kateri so živeli starši ubitega dečka

Pogrešali so ga že nekaj dni

Za zdaj sicer še ni znano, kaj jima je rojilo po glavi in kakšen motiv sta imela za umor dveletnika, ki so ga pogrešali od 18. avgusta, izginotje pa je prijavil njegov oče. Kar je znano, je to, da je ubitega dečka in njegovega leto dni mlajšega brata mati zapustila, Center za socialno delo pa je dečka dal v skrbništvo dal njunemu očetu. Slednji pa zaradi preveč dela ni mogel biti stalno s sinovoma, zato so, s soglasjem socialnih delavcev, dečka predali v skrbništvo njuni babici, po materini strani, ki sicer živi v naselju Donja Kamenica pri Zvorniku. Ženica je bolna in ni mogla sama skrbeti za otroka, zato sta ji pomagala materin brat Mijat Stankić in njegova partnerica Fata Durak, ki sta z otrokoma živela v skupnem gospodinjstvu.

Arhiv Svet24
Storilca so aretirali in jih privedli na policijsko postajo

Oče je slutil tragedijo

Vidno pretreseni oče dečka, Slađan Rebić, je, ko je od policije izvedel, da je bil njegov sin ubit, dejal, da je slišal, kako je Fatima Durak ubila njegovega sina, najverjetneje s tem, ko ga je tako močno pretepla. »Imela sem občutek, da se bo nekaj slabega zgodilo,« je dodal Rebić.