IZBRISANA LEGENDA

Presenetila Jonasa Žnidaršiča

sj
25. 8. 2016, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Danes zvečer bo v oddaji Od blizu na 1. programu TVS Vesna Milek gostila Jonasa Žnidaršiča, s katerim sta klepetala o tem, da je v vsem, česar se loti, najboljši. Govorila pa sta tudi o njegovih prijateljstvih, saj sta ga v studiu presenetila najprej nekdanje dekle Metka Albreht, potem pa še sodelavec Lado Bizovičar.

Sonja Javornik
Jonas je bil prvi, ki je v nekdanji Jugoslaviji naredil program za šumnike za računalniško tipkovnico.

Jonas Žnidaršič je bil prvi, ki je v nekdanji Jugoslaviji naredil program za šumnike za računalniško tipkovnico, bil je jugo prvak v biljardu, s pokrom je zaslužil za vilo na morju, dobil je Borštnikovo nagrado za igro za študente in še bi lahko naštevali.

Sonja Javornik
Metka se je pred snemanjem skrivala po televizijskih hodnikih, da je bil Jonas iskreno presenečen, ko je prišla na sceno.

Televizija nekoč

»Takrat se nam to ni zdelo nič posebnega,« je Jonas Žnidaršič mirno pojasnil, kako je mogoče, da na TV Slovenija niso ohranili prav nobene oddaje Videošpon, ki je danes kultna, Jonas pa je v njej postavil nove smernice sproščenega vodenja na televiziji. In bil tudi v tem zgled za Lada Bizovičarja, ki zdaj režira njegovo monokomedijo, ki bo doživela premiero v naslednjem mesecu.

Sonja Javornik
Lado in Jonas sta bila polna zabavnih anekdot.

Lado Bizovičar je s svojim prihodom presenetil ne le Jonasa, temveč tudi Vesno, saj pred začetkom snemanja ni videla njegovega sporočila, da bo vendarle lahko prišel, ker zaradi številnih obveznosti ni mogel potrditi prihoda vnaprej.

Sonja Javornik
Vesna v svoji oddaji gosti zelo raznolike goste, ampak Jonas je gotovo med bolj zanimivimi sogovorniki.

Jonas in Vesna se sicer poznata že dve desetletji in sta se vedno dobro razumela, edino Vesna je tokrat priznala, da se je ustrašila, ko jo je Jonas povabil na zmenek.