Preko Slovenije

Pošiljke psov s črnega trga

Tilen Pajk,
24. 8. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nelegalni posli, ki potekajo na področju preprodaje psov, očitno cvetijo. Ravno te dni so v Gorici pri pregledu avtomobila našli 25 prestrašenih pasjih mladičev.

Il Picollo
Psički so domnevno okuženi s črvi.

O tem, da z madžarskega konca preko Slovenije v Italijo prihaja večje število psov s črnega trga, smo v našem časopisu že poročali. Takrat je italijanska televizija v sklopu odaje »Le Iene« objavila obsežen članek o tem, kako posli na črnem trgu dejansko potekajo.

Tihotapci pasje mladiče v Italijo iz Madžarske vozijo preko Slovenije. 

V AVTOMOBILU 25 MLADIČEV

Kot so zapisali v časopisu Il Piccolo, je ravno Gorica točka, kjer največkrat odkrijejo nelegalne prevoze kosmatincev iz različnih delov Evrope. Tokratni prekupčevalec, ki naj bi bil star 33 let, z njim pa je sedela tudi ženska iz Torina, jih je po podatkih policije prevažal v avtu znamke Renault Twingo. Pregled so mejni organi opravili okrog 4.30, ko so odkrili, da se je na zadnjem predelu stiskalo kar 25 psov, vsi mladički, od pasme čivava, francoski in angleški buldog do kodra.

IZREDNO SLABO ZDRAVSTVENO STANJE

Vse živali brez dokumentov, stare manj kot dva meseca, so nakupili ravno na Madžarskem. Njihovo zdravstveno stanje je bilo izredno slabo. Kot poroča italijanski medij, so imeli napihnjene trebuščke, kar je znak, da so bili polni črvov.