Neizzvan napad

S. S. (16) skušal pomagati migrantu, on ga je v zahvalo porezal po glavi

R.T.
23. 8. 2016, 16.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Fant je skušal migrantu poiskati prenočišče, on pa ga je porezal po glavi.

Facebook
Posledice napada na 16-letnika

Mladoletnik si je v incidentu poškodoval tudi nogo, potem ko ga je migrant, ko se je fant sklonil, porezal po glavi in uhlju.

16 letni S. S. iz Subotice in njegov brat D. S. sta še vedno v šoku, je pa zato o incidentu spregovorila njuna 17-letna prijateljica M. P.

V večernih urah

V petek 17. avgusta so se zadrževali v parku v središču Subotice v bližini železniške postaje. Okoli 21. ure so k njim prišli trije migranti, ki so iskali prenočišče. Ker niso govorili angleško, sta se brata ponudila, da jim pokažeta pot. Po nekaj korakih je migrant, ki je po besedah prijateljice deloval najbolj umirjeno, potegnil rezilo in fanta, ki se je ravno sklonil, porezal po glavi.

Okoli 21. ure so k njim prišli trije migranti, ki so iskali prenočišče. Ker niso govorili angleško, sta se brata ponudila, da jim pokažeta pot.

Ko sta se brata vrnila, je družba poklicala nujno medicinsko pomoč in policijo. Reševalci so 16-letnika odpeljali v bolnišnico, njegov brat pa je počakal na policiste. Prijateljica je povedala še, da so trojico migrantov menda že včeraj spet videli v mestu.

Mama svari

Njena mama Slađana Perišić je preko družbenih omrežij posvarila svoje znance, da naj varujejo otroke pred ljudmi, ki so gostje v njihovi državi in ki Srbom tako vračajo za njihovo gostoljubje.

Policija je potrdila, da je prišlo do napada. Napadalca še iščejo.