Šokantna teorija

Andreja pod gladino povlekel som?

R.T.
10. 8. 2016, 17.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Adam Španić (73), izkušen ribič, pravi, da je som nevarna riba, še posebej, če je velik. Dodaja, da je lahko izkoristil motno vodo reke Drine in skakalca zagrabil za nogo.

Facebook
34-letni Andrej Beuc iz Krškega je sicer profesionalni padalec in izkušen skakalec.

Medtem ko je devet slovenskih potapljačev priskočili na pomoč bošnjaškim kolegom pri iskanju slovenskega skakalca z mostu Andreja Beuca (34), ki je po skoku z mosta v nedeljo izginil pod gladino Drine, pa so se v srbskih medijih pojavile nove ugotovitve o okoliščinah Andrejevega izginotja.

Na podlagi analize posnetkov, ki so nastali na tekmovanju, je mogoče trditi, da je Andreja pod gladino potegnil som, pravi izkušen ribič Adam Španić (73). Na območju naj bi bilo veliko somov, med njimi pa je veliko takšnih, ki tehtajo tudi po 100 kilogramov. Uradno ribičeve teorije še nihče ni potrdil. Srbski mediji pa pišejo, da ni povsem nemogoča teorija, saj večji somi veljajo za nevarne, mogoče pa je som v motni vodi Andreja zagrabil za nogo. 

Facebook
Andrej Beuc

"Glede na enega od posnetkov sumim, da je jih je bilo več. Lahko da so skoki pred nesrečni Beucem privabili te plenilce, ki lovijo vse, kar je v njihovi bližini. ne morem z gotovostjo trditi, da gre za soma, vseeno je treba počakati, da potapljači najdejo truplo in po obdukciji bo znano, kaj se je zgodilo," dodaja Španić. S somi se je boril tudi več kot eno uro potem, ko so že zagrabili vabo.