Zavrnili sprejem

Slovenski "ne" Avstrijcem: pribežniki ostali pri sosedih

T.L./STA
10. 8. 2016, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Avstrijska policija je na mejnem prehodu Karavanke v ponedeljek prijela 22 ilegalnih prebežnikov, za katere je domnevala, da so tja prispeli iz Slovenije.

Reuters
Mednarodno kriminalno združbo so iz Milana vodili ljudje pakistanskega rodu.

Slovenija je zavrnila sprejem 22 ilegalnih prebežnikov iz Bangladeša, Sirije, Turčije in Pakistana, ki jih je v ponedeljek prijela avstrijska policija. Ta namreč ni predložila dokazov, da so prebežniki v Avstrijo dejansko prispeli iz Slovenije, so pojasnili na policiji. Avstrijska policija je na mejnem prehodu Karavanke v ponedeljek prijela 22 ilegalnih prebežnikov, za katere je domnevala, da so tja prispeli iz Slovenije.

Nezakonite migrante je Avstrija začasno namestila v center za pridržanje v Celovcu, slovenski policiji pa sprva predlagala, naj jih sprejme nazaj. Na kranjsko policijsko upravo je tako naslovila neformalno najavo za sprejem prebežnikov, ki so jih njihovi policisti prijeli v Avstrije.

Kot so zapisali na slovenski policiji, pa ni bilo dokazov, ki bi utemeljevali, da so se tujci nahajali Sloveniji oz. so potovali skozi našo državo, zato so sprejem prebežnikov zavrnili. Ob tem pričakujejo dopolnitev najave oziroma formalno najavo, ki jo bodo prav tako obravnavali individualno.

Avstrijska tiskovna agencija APA je sicer poročala, da so migranti stari med 16 in 26 let in da so v Avstrijo prispeli s tovornjakom iz Srbije. Za vožnjo so plačali med 500 in 1500 evrov.