Racije

Skrajneži načrtovali napad na nogometni tekmi

T.L./STA
10. 8. 2016, 16.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nemška policija z racijami nad domnevne islamske skrajneže

Profimedia
Nemška policija z racijami nad domnevne islamske skrajneže.

Nemška policija je v več mestih zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija davi izvedla več racij pri domnevnih islamskih skrajnežih. Podrobnosti o hišnih preiskavah policija še ni navedla, je pa sporočila, da so prijeli še enega domnevnega skrajneža Islamske države. Sumijo ga nasilnih dejanj v Siriji.

Izdal ga je domnevni terorist

Po navedbah notranjega ministra zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija Ralfa Jägra so domnevnega skrajneža prijeli na podlagi informacij, zbranih po petkovi aretaciji drugega domnevnega terorista, ki naj bi načrtoval teroristični napad na uvodni tekmi nemškega nogometnega prvenstva konec avgusta.

Kot je še dejal Jäger, je celotna situacija okoli domnevnega načrtovanja napada na tekmo bundeslige nejasna, a nad dogodkom trenutno ne visi nobena posebna varnostna grožnja. Ob tem je poudaril, da se vsakdo, ki širi sovraštvo in mlade moške rekrutira za oboroženo bojevanje v Siriji in Iraku, pri tem pa misli, da bo ostal neopažen, moti.

Tudi v potovalni agenciji

Po navedbah prič so policisti med drugim preiskali potovalno agencijo s turškim imenom v Duisburgu. Nemški spletni portal DerWesten poroča, da lastnika agencije sumijo stikov z mladima, ki naj bi napadla molilnico sikhovske verske skupnosti v Essnu. Lastnik agencije te navedbe zanika.

Policija je potrdila, da so hišne preiskave potekale tudi v Dortmudu in Hildesheimu na Spodnjem Saškem, a podrobnosti niso želeli izdati.