Odločanje o legendi

Častno razsodišče bo odločalo o usodi Marjana Podobnika

G.G./STA
10. 8. 2016, 14.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Drama v SLS se nadaljuje. Izvršilni odbor nekoč ključne parlamentarne stranke si srčno želi izločiti nekdanjega predsednika Marjana Podobnika.

Arhiv Svet24
Marjan Podobnik naj bi kršil statut in kodeks etičnega ravnanja stranke SLS.

Izvršni odbor je že predlagal izločitev Marjana Podobnika, toda v bran nekdanjega šefa slovenskega Telekoma, ki se je pred leti skupaj z bratom Janezom (le spomnimo se njegovega "predvolilnega" ravsanja s hrvaškimi cariniki leta 2004) boril v prvih vrstah za pravico samooklicanega borca za južno mejo Joška Jorasa, se je postavil občinski odbor SLS Velike Lašče.

Izvršni odbor se bo zdaj pritožil na častno razsodišče stranke. To so sklenili na današnji dopisni seji. Od 21 članov izvršilnega odbora jih je 13 glasovalo za pritožbo na omenjeni sklep velikolaščanskega odbora, trije pa so glasovali proti.

Člani razsodišča SLS, ki odloča o sporih glede članstva, so Miran Gorinšek, Franci Rokavec, Miran Stanko, Martina Vrhovnik in Franc Zdolšek.

Razsodišče bo odločitev sprejelo v 30 dneh od prejema pritožbe, njegova odločitev o članstvu Podobnika pa bo dokončna, so še zapisali v SLS.