Vreme

Tako je sneg pobelil Kredarico

M.K.
10. 8. 2016, 12.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo. Neurja so že zajela nekatere dele Slovenije.Oblačno vreme s padavinami se obeta tudi v nadaljevanju dneva, predvsem na Primorskem bodo nevihte. Nič kaj avgustovsko vreme pa še zlasti ni na Kredarici, ki jo je danes pobelil sneg.

Arso
Trenutne razmere na Kredarici.

Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Popoldanske temperature bodo od 12 do 16, ob morju okoli 20 stopinj C, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo dež povsod ponehal, delno se bo zjasnilo. Po nekaterih nižinah bo nastala megla.

Jutri bo spremenljivo oblačno, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem povečini šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju 16, najvišje dnevne od 17 do 22, na Primorskem do 24 stopinj C.

Arso
Radarska slika padavin.

Obeti

V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V soboto bo pretežno jasno. Topleje bo.

Vremenska slika

Neurja so že zajela nekatere dele Slovenije. Nekaj pred 11. uro je strela udarila v samostan Olimje. Udar je po poročanju uprave za zaščito in reševanje povzročilo požar v zvoniku. Strela je udarila tudi v hlev v Velikih Laščah.

Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Hladna fronta se pomika prek naših krajev, s severovzhodnikom priteka k nam precej hladnejši zrak.

Nanpoved za sosednje pokrajine

Danes bo oblačno, dež se bo od severa in zahoda razširil na vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bodo tudi nevihte, pihala bo zmerna, pod Velebitom močna burja.

Jutri bo spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht. Ob severnem Jadranu bo še pihala šibka do zmerna burja.

Povišan pretok Drave

Zaradi praznjenja akumulacijskega jezera v Avstriji Regijski center za obveščanje Slovenj Gradec obvešča prebivalce občin Zgornje Dravske doline, da bo danes čez dan in nato ponoči povišan pretok reke Drave. Pretok se bo povišal na okoli 1.050 kubičnih metrov na sekundo in naj še ne bi predstavljal nevarnosti poplavljanja ob reki.