Skrivnostno

Voda v olimpijskem bazenu je pozelenela

M.K.
10. 8. 2016, 12.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Presenečenje, zmedenost in razburjenje sta včeraj zavladala med udeleženci in gledalci tekmovanja skokov v vodo, sinhrono, 10 m za ženske v olimpijskem plavalnem središču Maria Lenk. Običajno azurno modra voda v bazenu se je obarvala v močvirsko zeleno.

Twitter

Nekateri novinarji so se spraševali, da je morda krivo neustrezno vzdrževanje in znižanje ravni klora v bazenski vodi, zaradi česar so se preko noči v vodi razvile alge. Na družabnih omrežjih pa so se tudi  spraševali, ali se je morda ponoči v bazenu okopal Shrek?

Profimedia

Organizatorji so odgovorili s skopo izjavo, da so vodo testirali in da ni nevarna za zdravje. Niso pa še uspeli ugotoviti, kaj je vzrok za spremembo.

Tekmovalke so morale skakati v vodo, v kakršni so običajno bolj vajeni plavati morski levi. Medtem ko je voda v sosednjem bazenu za waterpolo in sinhrono plavanje še naprej vabila s svojo azurno kristalno čistostjo, je v njihovem med tekmovanjem postajala vedno bolj zelena.

Twitter

Britanski športni novinar Dan Walker  je sledilce na Twiterju vprašal, kaj je po njihovem mnenju vzrok za spremembo barve. 34 odstotkov meni, da so to alge, prav toliko jih je odgovorilo, da se je barva spremenila zaradi urina.