Romsko naselje Šmihel

V strelskem obračunu obležal 39-letni moški

J.S./Dolenjski list
30. 7. 2016, 09.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ponoči so, po neuradnih informacijah, v romskem naselju Šmihel odjeknili streli. Obračun je bil usoden za 39-letnega moškega, 20-letnik se še vedno zdravi v novomeški bolnišnici, 18-letnega osumljenca pa so pridržali.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Na Policijski upravi Novo mesto so pojasnili, da so bili včeraj okoli 23. ure bili obveščeni, da naj bi v naselju v okolici Novega mesta prišlo do spora in streljanja. Dve osebi sta bili prepeljani v novomeško bolnišnico. Zaradi poškodb s strelnim orožjem je 39-letni moški v bolnišnici umrl, 20-letni moški pa je hudo poškodovan in se še zdravi v bolnišnici.

Kot je še povedala tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik, je bilo na takoj napotenih več policijskih patrulj. Policisti so vzpostavili javni red in mir, zavarovali širše območje in pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca. Že ponoči so tako novomeški policisti 18-letnemu osumljencu odvzeli prostost in odredili pridržanje. O dogodku pa sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec, ki sta se udeležila ogleda. Preiskovalna sodnica je za pokojnega odredila sodno obdukcijo.

Kriminalisti in policisti sicer danes nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin, je še sporočila Drenikova, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.