O morilcu

"Kakšen musliman, bil je navaden dr*k od človeka!"

T.L.
15. 7. 2016, 20.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nasilnež s kriminalno preteklostjo, ki je imel rad ženske in mu očitno ni bilo mar za svoje tri otroke. Tako bi lahko na kratko opisali Mohameda Lahouaieja Bouhlela, voznika tovornjaka smrti iz Nice.

arhiv
Teroristični napad

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, voznik tovornjaka, ki je po Nici v četrtek zvečer sejal smrt, je zavestno kršil vsa pravila islama, je za Daily Mail dejal njegov sorodnik.

31-letnik je užival alkohol, jedel svinjino in se drogiral. "Nikoli ni molil, šel v džamijo ali se postil v času ramazana. Pil je, jemal droge in jedel svinjino – vse, kar je muslimanom prepovedano. On ni bil musliman, on je bil navaden dr*k od človeka. Tepel je ženo in je na splošno bil nasilen," je povedal ženin sorodnik. Z ženo sta imela tri otroke, ki so bili stari 18 mesecev, tri leta in pet let. Ločitev je zaradi zlorab zahtevala žena, je razkril Walid Hamou, ki je sicer sorodnik Bouhlelove žene.

Napadalec je nedavno izgubil zaposlitev, saj je kot dostavljavec zaspal za volanom in razbil tako dostavno vozilo kot tudi štiri druga vozila.

Profimedia
Mohamed Lahouaiej Bouhlel

Po Bouhlelovem pohodu smrti je policija priprla njegovo ženo in preiskala stanovanje. Sosed je povedal, da je morilec večer pred napadom popival s kolegom in se z njim tudi kregal. Menda je zagrozi: "Nekega dne se bo o meni govorilo."

Menda se je rad družil z različnimi ženskami, z ženo pa se je pogosto kregal. Zaradi nasilja za štirimi stenami je enkrat končal tudi na policiji.

Napadalca iz Nice so policisti po polurni izmenjavi ognja ubili. Očividci pravijo, da je pred smrtjo vzkliknil Alah je velik. Tovornjak smrti so pristojne službe pred nekaj urami odvlekle s prizorišča ene največjih tragedij v francoski sodobni zgodovini.