Napad v Nici

FOTO: To je krvnik, ki ima na vesti tudi deset otroških življenj

T.L.
15. 7. 2016, 18.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Za življenje se bori še 52 ljudi.

Profimedia
Mohamed Lahouaiej Bouhlel

Francoski tožilec Francois Molins je po četrtkovem tragičnem napadu v francoski Nici javnosti sporočil nekaj novih podrobnosti. Potrdil je, da je bil Mohamed Lahouaiej Bouhlel voznik tovornjaka, ki je bil vpleten v napad. Tovornjak, ki je težah kar 19 ton, je bil najet 11. julija, vrnjen pa naj bi bil 13. julija. V kabini tovornjaka so preiskovalci odkrili orožje: dve puški kalašnikov, granato in mobilni telefon. Prav tako so našli voznikovo vozniško dovoljenje in bančne podatke. 

Napadalec je večkrat streljal na policiste, ki so ga skušali ustaviti. Tožilec je še dejal, da odgovornosti za napad ni prevzela še nobena organizacija, vendar pa način izvedbe ustreza navodilom, ki jih je svojim privržencem dala skrajna skupina Islamska država.

Tožilec je še potrdil, da je v napadu umrlo 84 ljudi, od tega deset otrok, 202 človeka pa sta bila ranjena. Od 52 ljudmi, ki so v kritičnem stanju, jih je 25 na zdravljenju na oddelkih za intenzivno nego. Med njimi je, kot je povedal francoski predsednik Francoise Holland, veliko otrok.

Profimedia
Stanovanje napadalca.