Strmoglavljenje letala

Kaj pravi policija o kovčku z denarjem in imenih umrlih

T.L./STA
15. 7. 2016, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Identiteta umrlih v letalski nesreči bo znana v prihodnjih dneh.

bobo
Letalo je bilo uničeno.

Za umrle v četrtkovi letalski nesreči v bližini Predmeje nad Ajdovščino je bila odrejena sanitarna obdukcija. Nedvoumno bo tako njihova identiteta znana šele prihodnji teden, saj morajo pridobiti DNK material iz Nemčije. Policija za zdaj tudi ne more potrditi, ali je bil na letalu kovček z denarjem.

"Na podlagi najdenih osebnih predmetov in osebnih dokumentov ter po izmenjavi podatkov s tujimi varnostnimi organi so kriminalisti ugotovili, da sta bila v strmoglavljenem letalu najverjetneje 38-letni moški in 73-letni moški (pilot), prav tako pa ugotavljajo še identiteto preostalih dveh oseb. Zdravnica Zdravstvenega doma Ajdovščina, ki je v četrtek lahko na kraju tragičnega dogodka le potrdila smrt navedenih oseb, je odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, kjer bodo izvedeni tudi vsi potrebni ukrepi za nedvoumno ugotovitev in potrditev identitete vseh štirih umrlih oseb," je danes potek dogajanja opisal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik. Kot je navedel, policija pri preiskavi intenzivno sodeluje tudi z italijanskimi in nemškimi varnostnimi organi.

O kovčku z denarjem še nič

Po poročanju tujih medijev pa naj bi bili na letalu poleg pilota 38-letni ustanovitelj nemškega podjetja Unister Thomas Wagner, njegov partner v podjetju, 39-letni Oliver Schilling, ter 65-letni bankir.

Nemško podjetje Unister se ukvarja s spletnimi storitvami na področju potovanj, medijev, nakupov in financ. V nekaj letih je tako med drugim zraslo v enega največjih nemških posrednikov turističnih potovanj. Med drugim upravlja s spletnimi stranmi news.de, auto.de, reisen.de, ab-in-den-urlaub.de in fluege.de.

Slednja je znana tudi ljubiteljem smučarskih skokov. Do minule sezone je namreč kot trženjsko platformo uporabljala proizvodnjo skakalnih smuči, pretežno za nemške in avstrijske skakalce.

V javnosti so se pojavile informacije o tem, da naj bi imel nemški spletni milijonar s seboj na letalu tudi kovček z denarjem. Vodja sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos te informacije ni mogel potrditi. Preiskava letalske nesreče namreč še vedno poteka.

Letalo je bilo popolnoma uničeno oz. je pogorelo, strmoglavljenja ni preživel nihče. Po sedaj zbranih podatkih je enomotorno šestsedežno letalo znamke Piper 32, ameriških registrskih številk, v četrtek ob 10.17 vzletelo z letališča v Benetkah, namenjeno pa je bilo v Leipzig v Nemčiji. Pri preletu Slovenije je zašlo v težave, ki naj bi jih povzročila zaledenitev letala.