Mohamed Lahouaiej-Bouhlel

Kakšen človek je bil "tovornjakar", ki je umoril 84 ljudi?

G.G./STA
15. 7. 2016, 14.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na domu voznika tovornjaka Mohameda Lahouaieja-Bouhlela, ki je v četrtek zvečer v Nici ubil najmanj 84 ljudi, potekajo preiskave. Sosedi so medtem moškega, ki je ob francoskem državnem prazniku sejal smrt, opisali kot samotarja in tihega človeka.

Twitter / Catherine Marciano
Poštni nabiralnik stanovanja domnevnega terorista.

Enaintridesetletni v Tuniziji rojeni Mohamed Lahouaiej-Bouhlel je bil štirinadstropnem bloku v Nici živel z ženo in tremi otroci. Sosedje so povedali, da ni bil videti veren človek, pogosto je nosil kratke hlače.

Večja družina v višjem nadstropju je izpostavila, da jim ni moški nikoli odzdravil. Stanovalka pritličja je povedala, da je bil osumljeni na pogled lep, postaven moški, ki pa je za njen okus občasno s "prevelikim poželenjem" pogledoval proti njenima hčerkama. 

Oglasile so se tudi tunizijske varnostne službe. Sporočilo so, da je bil Lahouaijej-Bouhlel rojen v mestu Msaken, na zadnje pa je rodni kraj obiskal pred štirim leti. Po njihovem vedenju ni imel skrajnih islamističnih nazorov, s čimer se strinjajo tudi francoske oblasti, ki so ga obravnavale zgolj zaradi nekaj bagatelnih kaznivih dejanj.