Ustrelil ga je ropar

Zadnje slovo od umorjenega policista Daniela

G.G.
9. 7. 2016, 17.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Da je delo policista lahko izjemno nevarno, smo v zadnjih dneh videli tako v Sloveniji kot v ZDA, od 23-letnega moža postave pa so se na današnjem pogrebu poslovili tudi na avstrijskem Koroškem.

STA
Fotografija je simbolična.

23-letni Daniel S., ki je komaj začel z delom policista, je bil 2. julija obveščen o ropu v poslovalnici trgovine Bille na Dunaju. Sporožil se je namreč "tihi alarm". S kolegom sta skušala previdno vstopiti skozi zadnja vrata trgovine, takrat pa je ropar, 49-letni bosanski državljan Blaženko K.., streljal in zadel Daniela v glavo. Drugega policista, ki je sicer preživel, sta naboja zadela v trebuh in meča.

Ropar Blaženko in njegov pajdaš sta se nato skrila v trgovini, kjer sta prej zvezala tri uslužbence. Policisti so ju hitro odkrili, spet je prišlo do streljanja in Blaženko je obležal v mlaki krvi, njegov pajdaš pa se je predal.

Daniela so sicer nemudoma odpeljali v bolnišnico, poskušali storiti vse, da bi ga zadržali pri življenju, a poškodbe glave so bile prehude. Umrl je torek zvečer, 

Danes so se tako na pokopališču v njegovem rodnem kraju, Škocjanu v Podjuni v bližini Velikovca na avstrijskem Koroškem, poslovili od mladega policista. Na pogrebu je bilo po poročanju avstrijskih medijev okoli 700 ljudi.

Na tem mestu spomnimo, da je nedavno ob opravljanju dolžnosti umrl tudi slovenski policist. 29. junija je 22-letni nemški državljan v bližini Brežic do smrti zabodel policista Damirja Golobiča.