Izenačila se je s Steffi Graf

Serena spet osvojila Wimbledon

G.G./STA
9. 7. 2016, 16.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Američanka Serena Williams je zmagovalka teniškega turnirja v Wimbledonu. V finalu je premagala Nemko Angelique Kerber s 7:5 in 6:3.

Profimedia
Ko je Serena Williams v formi, jo je izjemno težko premagati.

Za Američanko je to 22. naslov na turnirjih serije grand slam, s katerim se je izenačila z dosedanjo rekorderko Nemko Steffi Graf. Na angleški travi je Serena Williams zmagala sedmič, drugič zapored.

Serena se zgodovini počasi bliža tudi na angleški travi. V All England Clubu je zmagala sedmič, drugič zapored, tako da zaostaja le dva naslova za legendarno Martino Navratilovo. V karieri je Williamsova osvojila 71 turnirjev, prvič pa je v Wimbledonu zmagala pred 14 leti.

Štiriintridesetletna Williamsova je morala dolgo čakati na 22. naslov. Enaindvajsetega je osvojila lani poleti na US opnu, nato pa ji je dvakrat spodrsnilo. V finalu Melbourna jo je premagala prav Kerberjeva, v Roland Garrosu pa je morala priznati premoč Španki Garbine Muguruzi.

"Za velike stvari moraš hudo garati"

"To dolgo čakanje mi je utrdilo prepričanje, da moraš za velike stvari hudo garati. Veliko truda in dela sem vložila v ta naslov, zato sem zdaj še bolj srečna. Nisem imela lahkega dela, saj je bila na drugi strani odlična igralka in dobra prijateljica," je po dvoboju povedala Američanka, ki je bila tudi v finalu zelo prepričljiva.

Prvi niz je osvojila šele z odvzemom servisa v dvanajsti igri, v drugem pa je po ubranjeni 'break' žogici v naslednji igri odvzela začetni udarec Kerberjevi in dvoboj zaključila po uri in 20 minutah igre. Za zmago je prejela še ček v višini 2,3 milijona evrov, s katerim je presegla mejo 80 milijonov dolarjev, zasluženih s turnirskimi nagradami.

Kljub porazu je London zadovoljna zapustila tudi 28-letna Kerberjeva. Drugič v karieri je nastopila v finalu grand slama, v ponedeljek pa bo na lestvici WTA prvič v karieri na drugem mestu. Na vrhu bo ostala Serena Williams, ki je tja prvič prišla 2002 in je tam že od februarja 2013.