HRVAŠKA

38-letnik umrl na plaži

Sašo Avramovič
8. 7. 2016, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V zalivu Marušići je v sredo na plaži v nekem trenutku postalo slabo 38-letnemu poljskemu državljanu, ki je nato umrl. Morda bi lahko smrt preprečili reševalci, ki so na kraj dogodka prišli takoj, a dejansko niso mogli priti do nesrečnika.

Arhiv Svet24
300 ilegalno zgrajenih stopnic je na poti do plaže.

V zalivu Marušići, enem od najlepših na območju hrvaškega Omiša, je v sredo popoldne umrl 38-letni poljski državljan. Vzrok njegove smrti za zdaj sicer ni znan, znano je le, da potem ko mu je v nekem trenutku postalo slabo, reševalci do nesrečnika niso mogli priti in mu pomagati še pravi čas.

300 nelegalno zgrajenih

stopnic je na poti do plaže. Zgradil jih je Italijan Giuseppe Sparta.

300 nelegalnih stopnic

Reševalci in policisti so sicer na kraj dogodka prišli takoj, a niso mogli do moškega, ker je zaliv Marušići pred nekaj leti ostal brez obračališča, spremenjeno je bilo namreč v zasebno dvorišče. Čeprav jih veliko meni, da bi reševalci in policisti do moškega lahko prišli tudi peš, vse skupaj ni tako preprosto. Na poti do plaže je 300 nelegalno zgrajenih stopnic, ki jih je zgradil Italijan Giuseppe Sparta za domnevnih milijon hrvaških kun.

Obdukcija bo pokazala, kaj je bil vzrok smrti.

Zadeva je romala na sodišče

Tamkajšnji prebivalci so se sicer zaradi obračališča in nelegalnih stopnic uprli, zadeva je romala tudi na sodišče, a do zdaj se ni še nič spremenilo. Prebivalci so še vedno brez obračališča, stopnic pa še niso podrli. Nesrečnemu 38-letnemu Poljaku ni bilo pomoči, umrl je na plaži, njegovo truplo pa so nato s čolnom prepeljali v Mediće. Obdukcija bo pokazala, kakšen je bil vzrok smrti.