Novice

V novi izdaji SVET24 preberite

R.T.
7. 7. 2016, 22.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Časopis Svet24

Smrt nad dolino Tamar: Anita umrla v prepadu
39-letnica je bila velika ljubiteljica gora. Njeni bližnji in znanci so neutolažljivi.

Stara ljubimca Tina G. in Mitja skupaj preživela noč
Ljubezen med igralko in režiserjem ni nikoli zamrla, zato se še vedno rada stisneta skupaj. 

Alenka Bratušek oprana greha žuga Štefanecu 
Nekdanja premierka po tem, ko je vrhovno sodišče v primeru kandidature za evropsko komisarko odločilo njej v prid, terja odstop šefa KPK. 

Žirantu Masterchefa ukradli sef 
Slavni kuhar Luka Jezeršek in njegova družina ponujata nagrado tistemu, ki bi prepoznal drzna tatova na posnetkih nadzornih kamer. 

V novi izdaji ne zamudite tudi:

Lani na smrt bolan, zdaj na košarki 
Igor Bavčar, ki naj bi lani prav na dan, ko bi moral v zapor, resno zbolel, te dni veselo skače po košarkarskih igriščih. Ali je res lahko tako hitro ozdravel in ali bo tudi njegov primer zastaral pred razsodbo? 

Zajcu v drugo pol manjša kazen
Za povzročitev splošne nevarnosti ob bombardiranju hiše upokojene tožilke Jožice Boljte Brus so sodniki Matevžu Zajcu prisodili 4 leta in 2 meseca zapora.

V Škofji Loki povozili župana
Škofjeloški župan Miha Ješe je v sredo zjutraj, ko se je s kolesom peljal v službo, doživel prometno nesrečo.

Na ulico zgrmel delovni oder
Samo srečnemu naključju se gre zahvaliti, da delovni oder, ki je včeraj zgrmel na osrednjo kamniško ulico, Šutno, pod seboj ni pokopal kakega mimoidočega ali otrok, ki v tem času prek Šutne hodijo iz šole. Se je pa v nesreči poškodoval delavec, ki je padel na ulico skupaj z odrom.

Se na hrvaških ulicah odvija vojna taksistov?
Enega od hrvaških taksistov, ki vozi za podjetje Uber, je napadlo več ljudi ter mu zažgalo avtomobil. Na srečo se je taksistu iz gorečega vozila uspelo rešiti.

Na direktorskem stolčku vztraja z razlogom
Direktor in prokurist podjetja Lentherm Ivan Vogrin ter Damir Jelenko sta v pogovoru za Svet24 spregovorila o tem, kako bi vsak od njiju reševal podjetje z 52 zaposlenimi, ki je pred prisilno poravnavo. Kot strateški partner bi podjetje za dva evra od obeh kupil Gašpar Gašpar Mišič, a ta bi, tako Jelenko, odpuščal delavce.

Vrnitev kralja
Združenje za vrnitev francoskega kralja Karla X. in zadnjih Burbonov v Francijo je sporočilo, da bodo sprožili pobudo za to, da bi njihove posmrtne ostanke iz Slovenije prepeljali v Francijo in jih pokopali v kraljevi nekropoli v baziliki Saint-Denis severno od Pariza.

Tomaž Prašnikar izdeluje stare ruzake
Tomaž Prašnikar iz Dobrave pri Škocjanu je v 81. letu še vedno čil in poln energije, rad dela zunaj, a velik del dneva še vedno preživi tudi v svoji hišni delavnici, saj je izučen sedlar in tapetnik.

Česen pregnan z dvora
Kraljica Elizabeta sovraži vse močne začimbe. In če kraljici nekaj ni pogodu, je treba to pač odstraniti. Tokrat je njena stroga prepoved namenjena česnu v dvorni kuhinji.