Tragično

Noseča Katica (35) umrla na dan obletnice mamine smrti

R.T.
7. 7. 2016, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Kljub naporom nerojenega sina niso mogli rešiti.

Arhiv Svet24
Reševalci niso mogli več pomagati (fotografija je simbolična).

Noseča Katica D. (35) je umrla na obletnico mamine smrti. Začutila je slabost, imela je visok krvni pritisk, reševalci so jo takoj odpeljali v bolnišnico v hrvaškem Osijeku, vendar je bilo prepozno. Zdravniki ji niso mogli več pomagati. Za Katico je bila posledično usodna krvavitev po počeni anevrizmi. Skupaj s Katico, ki je bila v 35. tednu nosečnosti, je umrl tudi nerojeni sinček, ki sta ga z možem nameravala imenovati David.

Katica in Žarko sta se poročila pred nekaj meseci v krogu domačih. Bila sta srečna, zaljubljena, Katica pa noseča. Danes je potožila, da se počuti slabo, imela pa je tudi visok pritisk. Domači so za 24sata.hr poevdali,da so reševalci takoj prišli, vendar pa je bila Katica že klinično mrtva. Zdravniki so skušali nerojenega otroka rešiti s carskim rezom. Ko so prišli do dečka, ki je tehtal le 3600 gramov, ni več dihal in kazal znakov življenja. Bilo je prepozno.

Njena mama je umrla pred petimi leti in prav na današnji dan so obeleževali obletnico njene smrti. In prav na ta dan je družina izgubila še Katico in njenega nerojenega sina.