»Nič ne zaleže«

Cerar raje v Lek kot v Luko

Iztok Čebašek
7. 7. 2016, 19.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Medtem ko v državni Luki Koper še vedno protestirajo delavci, ki so na pogovor s predsednikom vlade zaman čakali do danes, se je Miro Cerar včeraj udeležil odprtja novega proizvodnega obrata zasebne multinacionalke v Mengšu.

STA
Miro Cerar

V mengeškem Leku so včeraj odprli nov proizvodni obrat, v katerem bodo proizvajali učinkovine za inovativna zdravila. Osemindvajset milijonov evrov vredna naložba zagotovo predstavlja pomembno pridobitev, saj gre za prvi tovrstni objekt v državi.

PRESENETLJIV OBISK

Iztok Čebašek
V mengeškem Leku so včeraj odprli nov obrat. Odprtja se je udeležil tudi Cerar.

Slovesnosti ob odprtju novega Lekovega obrata se je udeležil tudi predsednik vlade dr. Miro Cerar, kar je glede na aktualno dogajanje v Luki Koper kar nekoliko presenetljivo. Težko je namreč razumeti, da se je predsednik vlade raje udeležil odprtja novega, čeprav pomembnega obrata zasebne multinacionalke, medtem ko se s pristaniškimi delavci še vedno ni sestal.

V Kopru ga sicer zagotovo ne bi pričakali z godbo in mažoretkami, vseeno pa bi lahko predsednik vlade z osebnim angažiranjem ter pogovorom s pristaniškimi delavci, ki nameravajo že danes protestno potrkati tudi na vrata vlade, najbrž pripomogel k hitrejši pomiritvi strasti in ureditvi razmer.

Mogoče gre prav napovedanemu protestu pripisati tudi omilitev stališč, kajti Miro Cerar je v Mengšu izrazil pripravljenost, da se sestane tudi s predstavniki luških delavcev, oziroma kot je dejal: »Izredno mi je žal, da delavci Luke Koper očitno še vedno nimajo pravih informacij. Nekdo očitno manipulira z neresnicami in jih spodbuja k nečemu, kar ni potrebno. Vlada si izredno prizadeva za razvoj Luke Koper, nikoli ni imela in nima namena, da bi Luko privatizirala.« Dodal je, da je ta vlada prva, ki se s konkretnimi dejanji trudi, da bi se začel graditi drugi tir.

»JAZ VODIM DRŽAVO«

Arhiv Svet24
Cerar je v Mengšu izrazil pripravljenost, da se sestane tudi s predstavniki luških delavcev.

»Če tudi to, da sem preko medijev že večkrat zelo natančno povedal, kaj je resnica, ne zaleže in so še vedno tarča manipulacij oziroma, bom kar rekel, laži, potem je prav, da se sestanemo. In res jih bom povabil k sebi, da jim lahko tudi sam neposredno predstavim dejstva,« je še dejal Cerar, na novinarsko vprašanje, ali bo predstavnike delavcev povabil k sebi ali jih obiskal v Kopru, pa je odgovoril: »Mislim, da je prav, da pridejo do mene predstavniki tistih, ki ne razumejo tega, kar jim venomer ponavljam. Mislim, da je prav, da se pogovorimo, je pa jasno, da jaz vodim državo in ne morem pristajati na neke ultimate upornikov.« Dodal je: »Če res ne bo šlo drugače, bom to pojasnil delavcem tudi neposredno.«