Luka Koper

Cerar bo povabil predstavnike delavcev na pogovor

M.K./STA
6. 7. 2016, 13.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Premier Miro Cerar bo predstavnike upornih delavcev v Luki Koper povabil k sebi na pogovor. Cerar namreč obžaluje, da nekdo z delavci manipulira in med njimi širi neresnice, zato jim bo na sestanku neposredno predstavil dejstva in politiko vlade glede Luke Koper. Na ultimate glede njihovih zahtev pa še naprej ne pristaja.

STA
Cerar obžaluje, da so delavci zmanipulirani z neresnicami in se je pripravljen z njihovimi predstavniki tudi sestati.

"Izredno mi je žal, da delavci Luke Koper očitno še vedno nimajo pravih informacij. Nekdo očitno manipulira z neresnicami in jih spodbuja k nečemu, kar ni potrebno," je ob robu odprtja Lekovega objekta za proizvodnjo učinkovin za inovativna zdravila v Mengšu dejal predsednik vlade Miro Cerar.

Še enkrat je zagotovil, da si vlada tudi prek korakov za gradnjo drugega tira izredno prizadeva za razvoj Luke in da nikoli ni imela namena, da jo privatizira.

Cerar zato obžaluje, da so delavci zmanipulirani z neresnicami in se je pripravljen z njihovimi predstavniki tudi sestati.

"Če tudi to, da sem večkrat preko medijev zelo natančno povedal, kaj je resnica, ne zaleže in so še vedno tarča manipulacij in laži, potem je prav, da se sestanemo," je dejal premier. Delavce bo tako povabil k sebi, da jim "neposredno predstavi dejstva".

Uporni delavci, ki so tri dni blokirali delo v koprskem pristanišču, šele v torek zvečer pa so v Luki v celoti normalizirali delovni proces, so sicer zahtevali, da Cerar pride v Luko, ob tem pa še vedno zahtevajo tudi odhod ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča in državnega sekretarja na ministrstvu za finance Metoda Dragonje.

Premier je tako kot že v soboto tudi danes povedal, da na takšne ultimate ne more pristati, saj vodi državo.
V vsakem primeru pa po Cerarjevem prepričanju ni nobene potrebe za upor. Predvsem pa je po njegovih besedah zelo slabo, da vodstvo Luke dopušča takšna ravnanja. "S tem nastaja gospodarska škoda, padata ugled Slovenije in Luke Koper in za škodo bo nedvomno nekdo moral odgovarjati," je odločen predsednik vlade.

"Ne moremo z izsiljevanjem in povzročanjem gospodarske škode našim paradnim konjem, kot je Luka Koper, izsiljevati nikogar. Vlada in sam sva pripravljena na razgovor in normalen dialog," je zagotovil.