Občina ŠENTILJ

Požar in velika tragedija

Gabrijel Toplak
15. 6. 2016, 18.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V naselju Srebotje je popolnoma zgorelo stanovanjsko in gospodarsko poslopje. Starejši lastnik naj bi sam z vnetljivo tekočino zanetil požar in zatem sodil še sebi.

PGD Šentilj
V starejši stanovanjski hiši je pokojnik živel sam in v gospodarskem poslopju je imel tudi nekaj živine. To so prostovoljnim gasilcem večinoma uspelo rešiti.

Prebivalci Srebotja, kraja v občini Šentilj v Slovenskih goricah, v noči na torek niso imeli mirnega spanca. Nekaj minut čez polnoč so jih zbudile sirene gasilskih vozil, ki so hitela gasit požar stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja. Uradno obvestilo URSZR se je glasilo: ob 0.24 je požar zajel starejšo stanovanjsko zgradbo in starejši gospodarski objekt. Objekta sta v celoti uničena, zaradi požara pa si je lastnik sam vzel življenje.

PGD Šentilj
V torek ob 0.29 so bili aktivirani gasilci iz PGD Ceršak, Šentilj v Slovenskih goricah, Paloma - Sladki Vrh, Velka in Jarenina.

POKLICALI POMOČ

Kot je povedal vodja intervencije Andrej Kmetič, sicer tudi občinski poveljnik v šentiljski občini in poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Šentilj v Slovenskih goricah, so bili gasilci aktivirani ob 0.29. »Na intervencijo so najprej odšli gasilci PGD Ceršak in Šentilj v Slovenskih goricah, a sta bila ob našem prihodu gospodarski objekt in hiša že vsa v plamenih, zato smo na pomoč poklicali gasilce PGD Paloma -Sladki Vrh, Velka in Jarenina. Na intervenciji je bilo 45 gasilcev in 12 gasilskih vozil,« je pojasnil.

PGD Šentilj
Tako stanovanjska hiša kot gospodarsko poslopje sta uničena, zgoreli so manjši delovni stroji, zato bodo policisti in kriminalisti s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

OPEKE GORELE SPROTI

V hiši je po besedah Kmetiča sam živel starejši moški. Po strokovni oceni naj bi prišlo do namernega požiga, omenjeni pa si je vzel življenje. Kmetič je povedal, da so gasilci njegovo truplo našli ob bližnjem drevesu, le kakšnih pet metrov stran od gospodarskega poslopja. Dodal je, da je opeka po besedah gasilcev, ki so intervenirali, gorela sproti. Prav zato so morali za hitrejšo sanacijo priskrbeti delovni stroj, da so lahko vse odstranili in sproti gasili. Manjše živali in perutnino v gospodarskem objektu so skoraj v celoti rešili, zgoreli pa so manjši delovni stroji.

Večino manjših živali in perutnino v gospodarskem objektu so rešili, zgoreli pa so manjši delovni stroji.

SAM ZANETIL POŽAR

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, je včeraj sporočil, da je malo po polnoči v Srebotju izbruhnil požar na starejši stanovanjski hiši in gospodarskem poslopju ob njej. »Materialna škoda po strokovni oceni znaša okoli deset tisoč evrov. Na ogledu so mariborski kriminalisti in šentiljski policisti ugotovili, da je 72-letni domačin okoli polnoči z vnetljivo tekočino polil oba objekta in v obeh zanetil požar. O ugotovitvah ogleda bodo policisti in kriminalisti s poročilom seznanili pristojno tožilstvo,« je zapisal Šadl.

STA
Na nočni intervenciji, ki se je zavlekla v torkovo jutro, 45 gasilcem ni preostalo drugega, kot da so strnili vrste in si za učinkovito gašenje pomagali z delovnim strojem.