Napad

Ko sta opravila z njo, je Marija nezavestna obležala

J.P.
18. 5. 2016, 13.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Včeraj smo poročali o 42-letnici, ki je iz kokošnjaka, v katerega je pohitela za svojima psoma, prišla z zlomljenim nosem in brez enega zoba.

Google maps
Ko so prispeli policisti in reševalci, je bila nezavestna (fotografija je simbolična).

Bilo je pozno sobotno popoldne v zadrski četrti Plovanija. 42-letna Marija Viduka je sprehajala svoja psa. Ko so prišli v bližino kokošnjaka na posesti neimenovanega 65-letnika, se ji je psička Rea izvila iz primeža in jo ucvrla med kokoši. Pobila jih je pet.

V smrtni nevarnosti

Marija je pohitela za njo, a ni mogla v kokošnjak, saj je psička vanj infiltrirala skozi 'predor', ki ga je izkopala pod ograjo. Približal se ji je človek, ki ga je vprašala, čigav je kokošnjak, da bi ji ga odprl, drugače ne bo mogla priti do psa. »Kaj te briga,« ji je menda zabrusil, a je Marija opazila, da ima ključ, zato ga je lepo prosila, da jo spusti v kokošnjak. »Odklenil mi je, a je vrata za mano spet zaklenil,« je povedala Marija. Vpila je za njim, a ga ni več bilo. Ker je alergična na čebele – v bližini naj bi bil tudi čebelnjak –, se je bala, da bi jo katera pičila, a so njene prošnje padle na gluha ušesa. Pet minut je bila ujeta, ko se je vrnil z mlajšim moškim – pozneje so ji povedali, da naj bi to bil njegov sin. Izpustila so jo ven, nato pa jo odrinila in jo pobarala, kdo jo je poslal, za koga dela, za koga vohuni in kdo jo plačuje.

Nekako ji je uspelo poklicati policijo. Poskusila je oditi, a je mlajši moški vzel zalet, se odrinil od tal in jo brcnil v obraz. Ko so prispeli policisti in reševalci, je bila nezavestna.

Druga plat medalje

Moška trdita, da je ženska že več let namerno v kokošnjak spuščala svoja psa. Večkrat naj bi bila tudi okradena, Marijo pa da sta zalotila pri kraji. 65-letnik naj bi sicer bil miren gospod, ki je zgolj reagiral na žaljivke, s katerimi ga je zasula zaradi njegovih čebel. Trdita, da sina sploh ni bilo tam.

Potem ko so 65-letnika prijavili zaradi nezakonitega odvzema prostosti in ga pripeljali k preiskovalnemu sodniku, ki mu je dodelil mesec dni pripora, so policisti aretirali še 30-letnika, ki je bil v torek še pri policistu, zadolženem za njegov pogojni izpust. Tudi on bo najverjetneje končal pred preiskovalnim sodnikom.