Zaradi žoge

Tovornjakar hudo pretepel dečka s posebnimi potrebami

J.P.
18. 5. 2016, 08.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Javno tožilstvo je zaradi suma, da je v petek pretepel 11-letnega dečka s posebnimi potrebami, vložilo kazensko ovadbo zoper 37-letnika.

Facebook
Deček bo za izjavo potreboval pomoč psihologa.

37-letni R. Š. iz Sjenice v Srbiji naj bi v petek pretepel 11-letnega O. M., pri tem pa mu zadal hude telesne poškodbe. R. Š. je bil aretiran, v priporu bo ostal 30 dni.

Med igro z žogo

Po neuradnih informacijah naj bi R. Š. dečka s posebnimi potrebami napadel, ko je njegova žoga med igro priletela v 37-letnikov pred hišo parkiran tovornjak. Kot je povedala dečkova mama Azra M., je R. Š. v jezi prihitel iz hiše in začel otroka udarjati po glavi.

»Še nikoli v življenju nisem povzdignila glasu nad njim, kaj šele, da bi ga udarila. R. Š. je s svojim izpadom vse nadoknadil, sin je dobil dovolj udarcev za vse življenje. Uporabila bom vsa pravna sredstva, da bo plačal za svoja dejanja, in ne bom odnehala, dokler ne bo kaznovan,« je povedala mama.

Po neuradnih informacijah naj bi R. Š. dečka s posebnimi potrebami napadel, ko je njegova žoga med igro priletela v parkiran 37-letnikov tovornjak.

6 mesecev do 5 let kazni

Dečka so prepeljali v bolnišnico v Novem Pazarju. Po besedah tamkajšnjih zdravnikov je O. M. v napadu utrpel resne poškodbe.

R. Š. sicer zanika, da ga je napadel. 30-dnevni pripor je bil odrejen, da bi lahko policisti v tem času zaslišali priče, brez da bi osumljenec lahko kakorkoli vplival na njih. Če bo spoznan za krivega povzročitve hudih telesnih poškodb, bi lahko nadaljnjih pet let preživel za rešetkami.