Umor

Pravica za mladeniča

uk
18. 5. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Družina umorjenega Dženana Memića je s svojimi prijatelji, znanci in drugimi prebivalci Sarajeva protestirala zaradi (pre)počasne preiskave, po treh mesecih policija namreč še vedno nima nobene sledi za storilcem.

Facebook
Dženan se je sprehajal s svojo punco, ko ga je domnevno zadel avtomobil.

Policija še vedno ni razkrila, ali je šlo za umor ali uboj.

Policija sicer primer zdaj vendarle raziskuje kot umor, a podrobnosti, kako je Dženan Memić umrl, še vedno niso dobro znane javnosti. Dvaindvajsetletni Dženan iz naselja Sokolović-Kolonija se je 8. februarja sprehajal s svojo punco A. M. po Veliki aleji, ko naj bi ga zadel avtomobil zelene barve. Voznik naj bi po prvih poročilih takoj odpeljal s kraja dogodka, se pravi naj bi šlo za prometno nesrečo s pobegom, a so kmalu na plan prišle drugačne informacije, ki so primer obrnile na glavo.

Umor

Dženana naj bi namreč s palico za bejzbol napadel bivši fant njegovega dekleta. Med napadom naj bi dobil hude poškodbe glave, zaradi katerih je bil en dan v komi, nato pa je na kliniki za nevrokirurgijo umrl. Policija je sicer vseskozi trdila, da je šlo za prometno nesrečo, in primer tako tudi obravnavala. »Ne vem točno, ali je preiskava zaključena, ampak primer obravnavamo kot prometno nesrečo s smrtnim izidom,« je kmalu po smrti Dženana dejal sarajevski tožilec Alem Hamzić. Storilec naj bi vozil opel corso ali ford fiesto zelene barve. V »nesreči« je bilo poškodovano tudi dekle, a je dobilo le lažje poškodbe, kar je dokaj nenavadno, saj sta hodila skupaj.

Protest

Družina in prijatelji pokojnega Dženana so zdaj s protestom opozorili, da je oseba, ki je povzročila smrt mladega študenta, še vedno na prostosti. In najhuje je, da okoliščin smrti še vedno niso odkrili. Razlog naj bi bil tudi ta, da naj bi Dženanova punca večkrat spremenila svojo zgodbo. Dženanova družina je prav tako oddala peticijo z 10.000 podpisi, s katero zahtevajo pohitritev preiskave, saj verjamejo, da policiji ni pretirano v interesu, da bi povzročitelja ujela. Dženan je bil po mnenju ljudi, ki so ga poznali, izjemno miren in prijazen ter ni nikoli prišel v navzkriž z zakonom. Mnogi tudi verjamejo, da je njegova punca spreminjala izjavo ravno zaradi tega, ker je šlo za umor in se storilca boji.