Kanibal

Iskal je nekoga, ki bi ga pojedel. Javil se mu je Matej

R.T.
11. 5. 2016, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ko je moški na spletnih prostranstvih objavil oglas, da bi rad končal na krožniku kanibala, je bil presenečen, ko se mu je eden res javil.

Matej Čurko se je odzval na oglas, ki naj bi po Švicarjevih besedah bil le neslana šala.

Švicar Markus Dubach je povedal, da je razmišljal o samomoru, ker so se sodelavci v službi pogosto spravljali nanj, a da z oglasom ni mislil resno. Zato je bil, kot je dejal, šokiran, ko mu je na oglas odgovoril Matej Čurko iz Slovaške. »Če prideš na Slovaško, sem zelo zainteresiran, da bi te pojedel. To ni šala ali igra,« mu je napisal Slovak. Dubach mu je iz radovednosti odpisal, komunikacija pa je trajala več tednov. 43-letni Čurko je Švicarju poslal tudi fotografije delov ženskih teles s pripisom, da je to njegovo delo. To pa je sodu izbilo dno – ogorčeni Dubach je o tem nemudoma obvestil švicarsko policijo, ta pa svoje slovaške kolege.

Švicar namerava napisati knjigo o svojem bližnjem srečanju s kanibalom.

Odkrili so ostanke

Čurko je predlagal, da se dobita v gozdovih v bližini njegovega doma v mestu Kysak. Le da so tam kanibala pričakali policisti. Bil je maj 2011, ko ga je smrtno ranila krogla enega od policistov. V spopadu je bil huje ranjen tudi eden od mož zakona, a je preživel.

Preiskovalci so v zamrzovalniku v Curkovi hiši odkrili ostanke 20-letne Lucije Učnarove in 30-letne Elene Gudjakove. Obe naj bi se kanibalu prostovoljno prepustili.

Čurko je nameraval Švicarja omamiti, zabosti v srce in ga razkosati, nato pa pojesti. Curkovi ženi Evi se o kanibalističnih nagnjenih moža niti svitalo ni, zato se je po hitrem postopku znebila njegovega priimka.

Slovaški mediji Curka krivijo tudi za smrt 22-letnega Čeha, ki je že kupil vozovnico do Kysaka, a se je ubil, ko je izvedel, da je bil njegov izbrani kanibal ustreljen.