Iskanje stanovanja

"Žal ni edini"

Gabrijel Toplak
11. 5. 2016, 16.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na mestni občini obžalujejo, da se je njihov občan znašel v stanovanjski stiski, zato se zanj v skladu z možnostmi trudijo iskati rešitev. Prostih stanovanj pa trenutno nimajo.

youtube
Franc Vezela mora po petih letih in pol iz stanovanja in se boji, da bo ostal brez strehe nad glavo.

Franc Vezela, glasbenik in kulturnik, kot smo poročali včeraj, se mora po petih letih in pol izseliti iz stanovanja, saj ga prodajajo. Za Svet24 je povedal, da se je po pomoč obrnil tudi na Mestno občino Slovenj Gradec (MOSG), saj je po njegovem v mestu dovolj "lukenj", ki bi zanj bile pravšnje.

Mestna občina Slovenj Gradec: "Pri reševanju problema smo omejeni s pomanjkanjem stanovanjskih enot, v drugi vrsti pa z zakonodajo in pravilniki."

Z mestne občine so včeraj med drugim sporočili, da se je gospod Zlatko Verzelak oziroma Franc Vezela nanje tokrat prvič obrnil s prošnjo po rešitvi stanovanjskega problema. "Prijavil se je na čakalno listo za dodelitev socialnega stanovanja in v skladu s točkovnim sistemom je šele na 25. mestu. Prosilcu smo predlagali, da poišče podobno rešitev kot doslej in sklene najemno pogodbo, četudi za tržno najemnino in z zasebnim najemodajalcem, pri čemer bi mu lahko subvencioniral plačevanje najemnine občinski proračun, v kolikor bi bil upravičen. Prostih stanovanj trenutno nimamo, na listi za dodelitev socialnih stanovanj pa je kar 60 prosilcev, tudi družine z otroki. Pri dodeljevanju socialnih stanovanj smo dolžni spoštovati pravilnike in zakonodajo. Problema gospoda Vezele se zavedamo, vendar žal ni edini. Mu pa v nobenem primeru ne moremo omogočiti vselitve v kakšnega od zapuščenih objektov, kjer bi bila ogrožena njegova varnost. Trenutno najboljša rešitev zanj bi bila torej sklenitev najemne pogodbe z zasebnim najemodajalcem," so zapisali.