Črna kronika

Medicop: Testi po instalaciji plinov so bili uspešno opravljeni

STA/M.J.
16. 3. 2016, 20.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V podjetju Medicop so navedli, da so v šempetrski urgenci izvedli instalacijo medicinskih plinov in nato izvedli vse teste skladno s pogodbo. Ti so bili uspešno opravljeni, kar dokazuje dokumentacija, so zatrdili. Medicop skladno s pogodbo ne odgovarja za priklop stativa ter njegovo pravilno delovanje, zato se od morebitnih napak ograjujejo.

Medicop

Da je Medicop izvajal priklope plinov, je dejal direktor Medicoengineeringa Igor Zabret.

Novo urgenco Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica so sicer gradili IMP, Kolektor Koling in CPG. Kot so danes pojasnili na ministrstvu za zdravje, je bil za gradbeno obrtniška dela odgovoren CPG, za elektro instalacije IMP, strojne instalacije z vgradno medicinsko opremo Kolektor Koling, za vgradno medicinsko opremo pa podizvajalec Medicoengineering.

V Kolektor Kolingu so navedli, da je bil za vgradnjo in dobavo medicinske opreme odgovoren Medicoengineering. V tem podjetju pa so pojasnili, da so le dobavili medicinsko opremo, ki je priključena na pline.

Zabret je dejal, da je priklop medicinskih plinov na šempetrski bolnišnici izvedel Medicop, ki pa ni bil podizvajalec Medicoengineeringa, ampak podjetja Kolektor Koling.

"To so predstavniki Medicopa včeraj v preiskavi tudi potrdili policistom oz. kriminalistom," je dejal Zabret, ki sicer tej izjavi oz. priznanju ni bil navzoč, so mu pa to povedale osebe, ki so bile prisotne. Zabret trdi, da Medicoengineeringa kriminalisti niso ne obiskali ne poklicali.

V šempetrski bolnišnici so po neuspešnem oživljanju bolnika minuli četrtek ugotovili, da je napeljava medicinskih plinov v enem od prostorov za reanimacijo napačna, so pojasnili na današnji novinarski konferenci v bolnišnici. Novogoriški kriminalisti že preverjajo sum povzročitve smrti iz malomarnosti.