Svet

Odrezani prst pet ur prenašal po bolnišnicah

uk
3. 1. 2016, 19.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nesrečni mizar iz Zagreba je moral več ur čakati, da so mu vendarle prišili odrezani prst.

Facebook
Krešimirja Oreškovića sta odslovili kar dve bolnišnici.

Krešimir Orešković (58) si je med delom odrezal prst. Hitro je s prstom odšel v bolnišnico Sveti duh, ki se nahaja le kakšnih 800 metrov od njegovega stanovanja. »Kri je tekla v vse smeri in sam sebi sem govoril, Krešo, zdržati moraš, ne smeš se onesvestiti.« Uspelo mu je priti do bolnišnice, a tam so ga samo cepili proti tetanusu in mu dejali, da prsta ne morejo prišiti. Dodal je, da so mu dali nekaj proti bolečinam in ga poslali v bolnišnico KB Dubrava.

DRUGA BOLNIŠNICA

Poklicali so rešilca, da bi ga prepeljal tja, a je po nesrečnega Krešimirja prišel šele po 45 minutah, nato pa ga je skoraj eno uro vozil do bolnišnice. »Čutil sem neznosne bolečine in mislil sem, da bom znorel,« pripoveduje. Ko je končno prišel v drugo bolnišnico, pa ga zdravnik ni niti pregledal, ampak je rekel, da ne ve, kaj bi storil z njim. Spet so poklicali rešilca, ki je besnega Krešimirja odpeljal v tretjo bolnišnico, na Rebru, in tam so mu vendarle prišili prst.

PET UR

»Ko sem prišel na previjanje, mi je zdravnik dejal: 'Pa vi ste tisti, ki so ga pet ur z odrezanim prstom pošiljali od bolnišnice do bolnišnice,'« je povedal Krešimir; takrat je bil seveda izjemno jezen, a zdaj je že vse dobro. Kljub temu je najel odvetnika in bo tožil bolnišnici, ki sta ga odslovili, in čisto možno je, da bo tožbo dobil. Vsaj v primeru druge bolnišnice, ki je bila opremljena za tovrstne operacije.