Zdravje

V boj proti izpadanju las

M. Ć./revija Bodi zdrava
3. 1. 2016, 18.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kaj bi morala vsaka ženska vedeti o izpadanju las? V današnjem stresu in nenehnem tempu si težko vzamemo čas za pravilno nego las. Če k temu dodamo še genetiko, proti kateri se težko borimo, in pomanjkanje hranilnih snovi, ni presenečenje, da ima vse več žensk težave z redčenjem in izpadanjem las.

Profimedia
Izberite pravi šampon.

Kakšni so prvi znaki?

Na začetku gre za motnje rasti las, ki jih težko opazimo. Lasje postajajo tanjši in upadli, nimajo več pravega volumna in vse težje jih je oblikovati. Nato začnejo izgubljati barvo, postanejo puhasti in pospešeno začnejo izpadati. Priporočljivo je, da čim prej poskrbimo za ustrezno nego in se tako poskušamo izogniti morebitnim težavam.

Kaj storiti?

Osnovni koraki so zelo preprosti. Izberite krtačo z zaokroženimi ščetinami, lase sušite z ne prevročim zrakom in jih po šamponiranju temeljito izperite. Kadar so izpostavljeni sončnim žarkom, jim zagotovite temeljito zaščito in izberite pravi šampon. Najpomembnejši pa je vnos zadostne količine ključnih mikrohranil.

10 korakov do močnih in sijočih las

Bilo bi prelepo, če bi imele vse ženske lepe in sijoče lase. Res je, da ima pomembno vlogo genetika, a z njo se da kosati. Z malo truda lahko v kratkem času vidno izboljšamo kakovost las. Upoštevajte deset preprostih nasvetov in že po nekaj tednih boste opazili vidne izboljšave. Lasje bodo močnejši, bolj sijoči in bolj voljni.

1. Pred vsakim umivanjem lase temeljito skrtačite.

2. Uporabljajte blag šampon z naravnimi sestavinami.

3. Šampon najprej spenite v rokah in ga nato nanesite na lase.

4. Šampon temeljito izperite (vsaj petkrat dlje časa kot lase šamponirate).

5. Las nikoli ne sušite s prevročim zrakom in ne drgnite do suhega. Najbolje je lase pustiti, da se posušijo na zraku.

6. Uporabljajte krtače z zaokroženimi ščetinami.

7. Najbolje je, da lase nosite spuščene.

8. Trajno kodranje in barvanje prepustite samo frizerju.

9. Lase zaščitite pred soncem.

10. Poskrbite za uravnoteženo in z vitamini bogato prehrano. Izberite pravi šampon.

Na tržišču je velika izbira šamponov, zato bodite pozorni na sestavine. Ker so lasne korenine podlaga za zdrave in močne lase, je pomembno, da jih oskrbite s ključnimi mikrohranili.