Črna kronika

Aretiran vodja narkokartela

uk
16. 12. 2015, 21.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V ponedeljek so policisti aretirali Kosto Radanovića (51), ki naj bi bil šef mednarodnega narkokartela. Tega naj bi vodil v Beogradu.

Facebook
Sreten Jocić je v zaporu zaradi umora Gorana Marjanovića Goksija leta 1995.

Kosta naj bi bil v povezavi s Sretenom Jocićem in Vinetujem Čokovićem. Prav Kosta pa naj bi bil vodja kartela v Beogradu. Policisti naj bi 51-letniku prišli na sled že v začetku leta, akcija pa je stekla, ko so njegovega sodelavca Čokovića v Španiji aretirali zaradi tihotapljenja kokaina. Po podatkih španske policije so Vinetuju zasegli kar 3,5 tone kokaina. S to aretacijo so našli povezave med Vinetujem, Kosto in Sretenom. Slednji je v zaporu zaradi umora Gorana Marjanovića Goksija leta 1995. 

Neimenovani sosed: 
"Ne morem verjeti, da sem živel v bližini vodje enega najmočnejših narkokartelov v Evropi."

HAREM

Srbski mediji so se kar malce ponorčevali iz Koste, da je imel svoj harem. Drogo, ki naj bi bila povezana z njim, so namreč vsaj v štirih primerih tihotapile starejše ženske. Vse so bile tesno povezane s Kosto, v enem primeru naj bi šlo celo za njegovo sorodnico. Tako so pri eni našli nekaj več 4 kilograme kokaina, pri drugi ženski pa okoli 3 kilograme. Skupaj bi bila droga vredna okoli 300.000 evrov.

Kosta je srbske državljane, predvsem starejše ženske, izkoriščal za tihotapljenje drog. 

DROGA IZ EKVADORJA

V začetku tega leta je ekvadorska policija aretirala tridesetletno Mašo Kondić iz Srbije, ki je v Evropo poskušala pretihotapiti približno tri kilograme kokaina. Tudi ona naj bi bila povezana s Kosto, ki je srbske državljane, predvsem ženske, izkoriščal za tihotapljenje drog, sam pa je tako ohranil čiste roke.

TUDI IZ INDIJE

Pred nekaj meseci je Milan Milojević (51) poskušal v Srbijo pretihotapiti heroin iz Indije. Aretirali so ga na letališču v Budimpešti, pri sebi pa je imel približno kilogram te droge. Septembra pa je Kosta prepričal 55-letno Dijano Senaić, da bi prek Istanbula pretihotapila kokain. Aretirala jo je turška policija, pri sebi pa je imela 1,2 kilograma kokaina. Še nekoliko kasneje pa je belgijska policija aretirala Žano Stojanović (65), ki je prišla s približno dvema kilogramoma kokaina iz Mozambika.

3,5 tone kokaina so zasegli Vinetuju Čokoviću, ki je bil povezan s Kosto. 

VENDARLE ARETIRAN

Vsi dokazi in pričevanja so nato vodila do Koste in kot kaže, imajo preiskovalci zdaj dovolj dokazov, da so ga lahko aretirali, in tožilstvo upa, da bo tudi obsojen. Kosta je sicer oče dveh otrok, živel pa je v luksuznem stanovanju na Vlajkovićevi ulici v središču Beograda. Zanimivo je, da so sosedje medijem podali izjavo, da se jim niti sanjalo ni, da bi lahko živeli v bližini vodje enega najmočnejših narkokartelov v Evropi.