Črna kronika

FOTO: Ognjeni zublji sredi Ljubljane zajeli štiri hiše

M.J.
23. 6. 2015, 08.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ob 2.08 so iz neznanega razloga na Cesti Španskih Borcev v Ljubljani zagorele štiri vrstne hiše. Ogenj, ki je uničil dve hiši v celoti, dve pa delno poškodoval, so pogasili gasilci GB Ljubljana, PGD Zgornji Kašelj, Bizovik in Slape-Polje.

PGD Slape - Polje

O gmotni škodi še ne poročajo, posredovali pa so tudi reševalci nujne medicinske pomoči, ki so oskrbeli eno osebo, ki se je poškodovala pri evakuaciji.

Požar se je razširil še na šest ostalih hiš, saj gre za strnjeno naselje, pritličnih hiš (vrstne hiše). Na kraju so intervenirali gasilci, ki jim je požar uspelo pogasiti in lokalizirati po dobrih treh urah gašenja.

Zaradi posledic požara ni bil nihče od stanovalcev poškodovan, ena oseba se je porezala, ko je stanovanje zapuščala skozi okno.

Po do sedaj zbranih obvestilih, je ena hiša pogorela v celoti, šest jih ima poškodovanih ostrešje. Več informacij o vzroku požara in materialna škoda, bodo znani po opravljenem ogledu, ki ga bodo policisti pričeli opravljati takoj, ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo.