Črna kronika

Osamljeni Đuro sredi hudega mraza umrl v svoji hiši, obdukcija poteka

K.A.
13. 2. 2015, 19.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V Gornjem Sjeničaku blizu Karlovca so hrvaški gasilci včeraj našli mrtvega Đura Kajgića (73). Zaredi izjemno težko dostopnega območja je intenzivna iskalna akcija potekala skoraj ves dan, velike količine snega so še dodatno ovirale iskanje gasilcev.

Arhiv Svet24

Moški je umrl v svoji hiši, na njegovem telesu pa niso našli znakov nasilja, zato sumijo, da so bile za njegovo smrt krive precej nizke temperature, ki so jim v zadnjih dneh priča na Hrvaškem. Obdukcija še vedno poteka, šele po njej bo znano, kaj je bil dejanski vzrok njegove smrti.

Po Mrljakovih besedah so zdaj poti dokaj očiščene, zato so s primerno zimsko opremo dostopne, a še vedno daleč od idealnih za bivanje starih in bolnih oseb. 

»V Gornji Sjeničak smo šli, ker nam je eden od zaskrbljenih vaščanov javil, da na tem področju živi le nekaj oseb, ki so bile vse do včeraj odrezane od sveta, saj ceste do njihovih hiš niso bile splužene. Ko smo prišli do njegove hiše, so ceste na srečo že očistili, a kaj se je pred tem dogajalo v hiši pokojnega moškega, za zdaj ni jasno. Po tistem, ko smo se dokopali do omenjene hiše, smo nadaljevali akcijo in obiskali še nekaj preostalih hiš. Žal je tako, da so hiše med seboj oddaljene tudi po 500 metrov, zato v tako slabem vremenu ni za pričakovati, da bi se vaščani odpravljali do sosedov. Večina jih je že precej v letih in v slabo vzdrževanih hišah, zato so temperature v notranjosti zelo nizke,« je dejal Ivan Mrljak, pripadnik HGSS.