Črna kronika

Marinko je končal v plamenih

K.A.
13. 2. 2015, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Vse je bilo povsem mirno, nato pa so gasilske sirene prebudile vaščane male hrvaške vasice, v kateri še danes odmeva tragična smrt.

Arhiv Svet24

V Slakovcih, vasici blizu Vinkovcev, so bili včeraj priča tragediji, v kateri je življenje izgubil 48-letni Marinko Krajina. »Do požara je prišlo pozno zvečer, moški pa je bil v tistem času v prvem nadstropju družinske hiše,« je hrvaškim medijem povedal tiskovni predstavnik PU Vukovarsko-srijemske županije Domagoj Džigumović.

Arhiv Svet24

»Ko smo prišli na kraj dogodka, moški ni več kazal znakov življenja, usodno pa je bilo to, da je bil v prvem nadstropju. Njegovi straši so bili v času požara v pritličju in so ostali povsem nepoškodovani. Do požara je prišlo zaradi toplotne energije, za zdaj pa še niso pojasnjene vse okoliščine, saj preiskava še vedno poteka.«

Arhiv Svet24

Po neuradnih informacijah naj bi bil kriv ogorek od cigarete, več bo jasno, ko bo končana natančna preiskava. »Za zdaj lahko rečemo, da ni kriv dimnik, kakor tudi ne električna napeljava. Pokojnikovo telo smo že poslali na obdukcijo in potem bo lažje povedati, kaj točno se je v času požara dogajalo v hiši,« je še dodal Džigumović. Vaščani male vasice so po hudi tragediji še vedno v šoku, nihče si ne more zamisliti, kdo bi bil tako nespameten, da bi malomarno odvrgel gorečo cigareto in s tem nevede povzročil požar.