Črna kronika

Krvava tragedija: Umor tasta Nuše Lesar

M. Leskovšek-Svete
5. 12. 2014, 07.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Dolenji Lazi pri Ribnici so bili prizorišče tragedije, ki je pretresla Ribnico: 26-letni dobri znanec ribniške policije je z nožem prerezal vrat 55-letnemu ribniškemu podjetniku. Žrtev, ki napada ni preživela, je bil mož in oče dveh otrok, od pred nedavnim tast voditeljice oddaje Svet na Kanalu A Nuše Lesar in bi v kratkem postal dedek, saj hči pričakuje otroka.

DL

Pokojni Tone je bil tast znane voditeljice Nuše Lesar.

Danes zaprto, je pisalo včeraj na vratih Kava bara Krajec v Dolenjih Lazih, kjer je v torek okoli 23. ure prišlo do tragičnega dogodka, katerega žrtev je bil Tone Pogorelec, lastnik podjetja Blesk2, ki se ukvarja z gradbenimi deli. »Sploh ni bilo slišati kakšnega prepira ali hrupa. Tudi sicer nikoli nismo imeli nobenih težav. Gre za mirno vaško gostilnico,« je povedala Nataša Krajec, solastnica družinske hiše in lokala, ki je prizidek hiše in ga ima v najemu Sonja Levstek.

Arhiv Svet24

Čeprav je bila Nataša v noči tragičnega dogodka doma, ni ničesar slišala. »Šele zjutraj mi je sin, ki je še gledal televizijo, ko sem šla spat, povedal, da sta prišla policija in reševalno vozilo,« je povedala. Kaj se je zgodilo v hiši, medtem ko je sama mirno spala, je zvedela šele v službi. »Nisem mogla verjeti. Še zdaj sem pretresena,« je povedala.

Arhiv Svet24

In kaj se je zgodilo? Po neuradnih podatkih in pripovedovanju ljudi naj bi 26-letni Matej Oražem začel »težiti« Tonetu že kmalu po tem, ko je ta s kolegom vstopil v lokal. Nekateri pravijo, da naj bi Matej nekoč delal pri Tonetu in da sta imela nerazčiščene zadeve iz preteklosti. Te naj bi bile razlog za to, da je Matej, ki naj bi Tonetu očital, da slabo plačuje delavce, zapustil lokal in se nato vrnil z velikim nožem ter Tonetu, čeprav so Mateju to priče dogodka skušale preprečiti, prerezal vrat. Vendar pa smo iz bolje obveščenih virov zvedeli, da med njima naj ne bi bilo nobenih nerazčiščenih zadev in da je bolj po nesreči prišlo do tragičnega dogodka. »Tonetu je hotel bolj groziti, kot pa ga poškodovati,« pravi naš vir. Sicer pa v poročilu PU Ljubljana piše, da je prišlo med njima do pretepa, v katerem je bil Tone zaboden. Preiskava o tem, kaj se je v resnici zgodilo, še poteka. Kot pravijo v Ribnici, je bil Tone Pogorelec korekten delodajalec, Matej Oražem pa problematičen fant, ki naj bi »delal samo za policijo«, toliko kazni naj bi namreč imel.