Črna kronika

Streljanje pri Mariboru! Poizkus atentata kot v filmu!

Gabrijel Toplak
26. 11. 2014, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Še preden se je Danijel Robnik s službene poti pripeljal domov, ga je v Hrastju pri Mariboru ustavil neznanec in ustrelil proti njemu.

Arhiv Svet24
Med preiskavo naj bi ugotovili razhajanje med navedbami domnevne žrtve in forenzičnimi analizami.

V naselju Hrastje pri Mariboru se je v ponedeljek zvečer odvijala drama, ki smo ji bili še pred leti priče samo v ameriških filmih.

Po prvem strelu, ki ga je k sreči zgrešil, naj bi mariborski podjetnik Danijel Robnik sprva pomislil, da je moški v njegov avto vrgel samo kamen. Ko pa je pozneje slišal še strelski rafal, je pravočasno pritisnil na plin in odpeljal proti hiši ter dogodek prijavil policiji.

Vrnitev domov s službene poti v naselje Hrastje pri Mariboru za tamkajšnjega podjetnika in lastnika družbe Taxi plus Danijela Robnika, ki naj bi imel tudi podjetje v Abu Dabiju in obvladoval še pristaniško dejavnost družbe Luka Zadar, nikakor ni bila takšna, kot jo je pričakoval.

Gabrijel Toplak

Še preden je lahko zapeljal na svoje dvorišče, piše Večer, ga je okoli 23.15 na makadamski poti ustavil neznanec, za katerega pa je Robnik, kot je povedal pozneje, najprej pomislil, da morda prosi za pomoč. Da je mislil napačno, se je prepričal hip za tem, ko naj bi moški najprej v vozilo proti njemu stegnil roko, temu pa je sledilo streljanje. Ko je prva krogla priletela v šipo sprednjih levih vrat, ki se je sesula, in Robnika k sreči ni zadela, naj bi sprva celo pomislil, da je moški v njegovega landroverja vrgel samo kamen, a je pozneje slišal še strelski rafal, zato je še pravočasno pritisnil na plin in brž odpeljal proti hiši ter dogodek prijavil policiji.

Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor, je včeraj sporočil, da kriminalisti in policisti Policijske uprave Maribor preiskujejo uradno pregonljivo kaznivo dejanje, ki je bilo v Hrastju storjeno v ponedeljek zvečer nekaj minut čez 23. uro. »Do zdaj neznani storilec naj bi takrat s strelnim orožjem poškodoval vozilo 40-letnega domačina, v dogodku pa ni bil nihče telesno poškodovan. Kriminalisti trenutno še vedno opravljajo ogled, poteka tudi intenzivna kriminalistična preiskava. Do prijetja osumljenca novih informacij ne bo na voljo,« je še zapisal Šadl. Sicer pa naj bi neznani storilec takoj po streljanju pobegnil, zato so ga s službenim psom iskali tudi policisti, a se je za njim izgubila vsaka sled. So pa v križišču, kjer so streljali na Robnika, našli tri tulce nabojev pištole.

Robnika smo včeraj želeli ujeti na sedežu njegovega taksi podjetja, a ga ni bilo, četudi jih, kot je dejala tam zaposlena, obišče skoraj vsak dan. Prav tako Robnik v zanj skoraj usodni noči ni želel ugibati, kdo je stregel po njegovem življenju. Tudi na vprašanje, ali bi lahko bili v ozadju posli okoli Luke Zadar, zaradi katerih se je znašel v kriminalistični preiskavi, ni bilo odgovora.