Slovenija

Marjan Podobnik zanikal govorice, da bi kandidiral za šefa SLS?

Črt Kaker
26. 11. 2014, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na Miklavževo, 6. decembra, se bo odločalo o prihodnosti Slovenske ljudske stranke. Na ta dan bo namreč na sporedu volilni kongres stranke, kjer bodo njeni delegati odločali o novem predsedniku stranke in posledično tudi o programskih usmeritvah v prihodnje. Govorilo se je, da je eden od glavnih kandidatov za prevzem stranke Marjan Podobnik, ki pa je danes zanikal, da bi kandidiral.

Arhiv Svet24

Arhiv Svet24

Potem ko je SLS letos poleti na predčasnih volitvah izpadla iz parlamenta, se je stranka znašla na prelomnici. Več let zgrešenih potez in nesrečna izbira nekarizmatičnega Franca Bogoviča, ki za seboj ni uspel potegniti desnosredinskih volivcev, so pripeljali do hudega poraza stranke na letošnjih predčasnih volitvah in hudih notranjih nesoglasij. Bogovič je po volilnem porazu odstopil, 6. decembra pa bodo člani izbirali novo vodstvo stranke. V javnosti je krožilo več imen o morebitnem Bogovičevem nasledniku, od Petra Vriska pa do strokovnjaka za geopolitiko in mednarodne odnose Lorisa Gaiserja.

A včeraj je kot strela z jasnega odjeknila novica, da naj bi se po 14 letih odsotnosti v slovensko politiko vrnil Marjan Podobnik, ki pa je danes to zanikal. 

"Že pred časom sem povedal, da na decembrskem Kongresu SLS ne nameravam kandidirati niti za predsednika SLS niti za katerokoli funkcijo v SLS. Ker se kljub temu pojavljajo dezinformacije o moji kandidaturi, tudi v vašem časniku, ponavljam, da kljub nekaterim predlogom članov nisem in ne bom dal soglasja k kandidaturi za predsednika stranke. Smo pa si v Skupini za analizo in strategijo SLS pod vodstvom dr. Andreja Umeka med drugim prizadevali tudi za kakovostno vsebinsko, organizacijsko in kadrovsko pripravo kongresa, zato sem tudi predlagal, da bi si za pripravo kongresa vzeli več časa," je sporočil Podobnik.