Črna kronika

FOTO: Nočna evakuacija v Trebnjem

j.a.
6. 10. 2014, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Gasilci in policija so včeraj 12 minut čez polnoč dobili obvestilo o požaru; evakuacija iz zgradbe, ki jo je zajel ogenj, je stekla že pred njihovim prihodom, medtem pa sta se lažje poškodovali dve osebi. Materialna škoda je velika, po podatkih novomeške policijske uprave je v garažah povsem zgorelo 16 vozil, poškodovanih je več stanovanj in avtov, prav tako fasada, popokala so stekla. Preiskava še poteka, zato vzrok požara ni znan.

j.a.

»Gasilci PGD Trebnje smo izvozili pet minut po prejemu obvestila. Ob prihodu na kraj dogodka smo ugotovili, da se je požar v delno podkletenih garažah pod bloki že popolnoma razvil. Evakuirali smo še nekaj stanovalcev in začeli intenzivno gasiti, gašenje je trajalo dobro uro,« je povedal vodja intervencije, poveljnik PGD Trebnje Lovro Hren, ki ocenjuje, da v zadnjih desetih letih tako velikega požara v večstanovanjskem objektu v Trebnjem niso imeli.

j.a.
V akciji je sodelovalo 57 gasilcev iz PGD Trebnje, Lukovek, Občine, Ponikve, Račje selo, Velika Loka in Vrhtrebnje.
j.a.
Zjutraj, ko so gasilci svoje delo zaključili, so na kraj dogodka prišli novomeški kriminalisti in strokovnjaki nacionalnega forenzičnega laboratorija. Nekateri stanovalci so se tedaj že lahko vrnili v svoje domove, okoli ducat stanovanj v prvih dveh nadstropjih zgradb C in D pa trenutno ni primernih za bivanje, ker je ogenj poškodoval stekla in napeljavo, stopil plastiko, prostori pa so polni saj. Lastniki teh stanovanj so se začasno preselili k sorodnikom.
j.a.
»Če se ne bi zbudil sosed, ki živi nad garažo, iz katere so že bruhali plameni, in poklical gasilcev, vprašanje, kaj bi bilo,« je povedal eden od stanovalcev in omenil, da je zdaj jasno, da je objekt dobro protipožarno grajen, saj so protipožarna vrata preprečila, da bi se ogenj razširil v notranjost.