Slovenija

V novogoriški občini v drugi krog Arčon in Manojlović

STA/J.P.
5. 10. 2014, 22.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Mestni občini Nova Gorica sta se med devetimi kandidati za župana v drugi krog po delnih neuradnih izidih prebila dosedanji župan Matej Arčon in mladi podjetnik Luka Manojlović. Arčon je s 45 odstotki podpore dosegel najboljši volilni izid, Manojlovića pa je podprlo 16 odstotkov volivcev.

Drugi krog volitev je bil glede na veliko število županskih kandidatov pričakovan. Na drugem mestu so sicer kot možnega izzivalca županu v drugem krogu poleg Manojlovića omenjali tudi Andrej Miška, ki je kandidiral s podporo SD. Miški trenutni izidi kažejo 11,5-odstotno podporo.

Matej Arčon, 42-letni elektrotehnik, ki je zadnja štiri leta vodil Mestno občino Nova Gorica, želi tudi v prihodnjem mandatu nadaljevati velike projekte, ki so jih v občini že začeli. Med njimi je izpostavil predvsem gradnjo centralne čistilne naprave na območju treh goriških občin ter ob njej pripadajočo komunalno infrastrukturo.

Luka Manojlović je 33-letni diplomirani informatik in mlad podjetnik, ki ga poznajo predvsem mladi. Želi si sprostitve projekta gradnje univerzitetnega kampusa, revitalizacijo kulture in gospodarstva skupaj z novimi strokovnjaki in organizacijami ter poenotenje dela s socialno ogroženimi in starostniki.

Tudi med listami v Mestnem svetu sta na prvih dveh mestih po trenutnih izidih listi Mateja Arčona in Goriška.si, pobuda Luke Manojlovića, s sedmimi oz. petimi svetniki.

Sledijo jim SD, ki bo imela štiri svetnike (v prejšnjem mandatu sedem), Lista Trnovske in Banjške planote s po tremi (prej dva oz. pet), SMC, DeSUS in Lista Roberta Goloba po dva, po enega svetnika pa NSi, Lista Gregorja Veličkova, Lista Mirana Mullnerja in Zveza za Primorsko.