Slovenija

V Celju vnovična zmaga aktualnega župana Šrota

STA/J.P.
5. 10. 2014, 21.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Celju je po delnih neuradnih rezultatih lokalnih volitev že petič po vrsti zmagal aktualni župan Bojan Šrot iz SLS. Neuradni delni rezultati po 15,6 odstotka preštetih glasov kažejo na 66,5-odstotno podporo Šrotu, sledi pa mu Stane Rozman iz SD z 12,9 odstotka podpore.

Šrot, ki bo tudi v novem mandatu občino vodil kot nepoklicni župan, je za STA povedal, da je pričakoval dober rezultat, saj meni, da je skupaj s svojo ekipo zlasti v tem zadnjem mandatu delal zelo dobro. Kot je dejal, so mu volivci ponovno izkazali zaupanje, vendar tudi naložili odgovornost za vodenje Celja v naslednjih štirih letih.

Šrotovi protikandidati na letošnjih lokalnih volitvah so bili Stane Rozman iz SD, Miloš Rovšnik iz SDS, Urban Golež iz SMC in Aleš Metličar iz GZS.

Novi - stari celjski župan ocenjuje, da je bila letošnja volilna kampanja korektna in kulturna in kar se tiče SLS zagotovo tudi zelo kreativna in vsebinska. "Bilo je tudi nekaj negativne kampanje, ampak volivci tega tako ali tako ne nagradijo," je še dejal Šrot, ki je tudi nosilec liste za celjski mestni svet v tretji volilni enoti.

Za vnovično kandidaturo se je odločil, kot pojasnjuje, ker želi z ekipo, s katero že 16 let uspešno vodi celjsko občino, izpeljati številne nove projekte, ki bodo dvignili kakovost življenja vseh, ki živijo ali delajo v celjski občini.

Šrot, ki danes dela kot odvetnik, se je rodil leta 1960 v Celju kot najmlajši od treh sinov. Po osnovni šoli se je šolal na I. Gimnaziji v Celju ter nato na pravni fakulteti v Ljubljani, kjer je leta 1985 diplomiral. V času študija se je aktivno ukvarjal z alpinizmom in imel status kategoriziranega športnika. Bil je član več alpinističnih odprav, od tega trikrat v Himalaji in Karakorumu.

Šrot, ki je imel tudi neformalno podporo Stranke za delovna mesta, se nocoj v Celju vnovične zmage veseli tudi s predsednikom SLS Francem Bogovičem. Vzdušje v Šrotovem volilnem štabu, kjer, pričakujejo, da se jim bodo pridružili tudi županski kandidati stranke iz drugih mest, je veselo.

Tudi v 33-članskem celjskem mestnem svetu je imela doslej največ članov SLS, in sicer osem, po šest svetnikov sta imeli SDS in DeSUS, SD pet svetnikov, LDS dva, po enega svetnika pa so imeli Stranka za delovna mesta, NSi, Zeleni Slovenije, Zares in Celjska neodvisna lista.