Črna kronika

Zasegli več kot 300 sadik konoplje!

N.J.
17. 12. 2013, 09.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Novomeška policija je k preiskovalnemu sodniku privedla 59-letnika in 23-letnico, pri katerih je zasegla več kot 300 sadik konoplje, ter za oba odredila pripor. Osumljena sta kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

PU Novo mesto

 

PU Novo mesto

Policisti Policijske postaje Novo mesto so med preiskavo ugotovili, da je 59-letni osumljenec konec aprila v kraju Gabrje najel starejšo stanovanjsko hišo, v kateri sta s 23-letno osumljenko prostore posebej priredila za gojenje oziroma proizvodnjo ilegalnih drog. Pridobili so odredbo sodišča in 12. decembra letos opravili hišno preiskavo. Med preiskavo so v hiši našli več prirejenih prostorov za gojenje in sušenje prepovedane konoplje. Našli in zasegli so več kot 300 rastlin konoplje in opremo za gojenje in sušenje.

PU Novo mesto

 

Osumljenca so v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog, saj sta v stanovanjskih hišah, v posebej prirejenih prostorih, že gojila in proizvajala prepovedane droge.