Vreme

Meglo bo pregnal jugozahodnik

STA / J. P.
17. 12. 2013, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes in jutri bo pretežno jasno. Po nižinah v notranjosti Slovenije se bo pojavljala megla ali nizka oblačnost, ponekod tudi ves dan, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zajem zaslonske slike

Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do -8, ob morju malo pod 0, najvišje dnevne v krajih z dolgotrajno meglo okoli 0, drugod od 3 do 8, na Primorskem danes do 13, jutri okoli 11 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno jasno bo, po nižinah južne Avstrije in v Panonski nižini bo megla ali nizka oblačnost.

Vremenska slika: Nad južno polovico Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Nad našimi kraji se ob šibkih vetrovih zadržuje v višjih legah razmeroma topel in suh, po kotlinah in nižinah pa hladnejši in vlažen zrak.

Obeti: V četrtek bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji že več oblačnosti, drugod bo precej jasno. Zapihal bo jugozahodni veter, ki bo postopno pregnal meglo.
V petek bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno, drugod pa bo pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije se bodo pojavljale manjše padavine. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.