Črna kronika

Včeraj prometna nesreča s smrtnim izidom

STA / J. P.
17. 12. 2013, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V ponedeljek ob 16.10 se je na Selski ulici na Lavrici zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 17-letni voznik iz Lavrice, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Dolenjski list

Do nesreče je prišlo, ko je 17 letni voznik kolesa s pomožnim motorjem iz Lavrice s parkirišča zavijal na Selsko ulico in zaprl pot 42 letnem vozniku tovornega avtomobila iz Ljubljane, ki se je v tistem trenutku pripeljal po prednostni cesti z njegove leve strani iz smeri kamnoloma Sela proti Dolenjski cesti. Kljub zaviranju je voznik tovornega avtomobila trčil v voznika kolesa z motorjem, ki je bil v trčenju tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 100 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 15 nesreč pa se je končalo lahkimi poškodbami. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 45 kršitev javnega reda in miru ter 126 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 29-krat posredovali na javnih krajih in 16-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli šest vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 60 tatvin, 44 vlomov, deset poškodovanj tuje stvari, pet dejanj nasilja v družini, po dva ropa, kaznivi dejanji v zvezi prepovedanih drog in ponarejanji denarja ter ena preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.