Črna kronika

»Pritekla sem domov, stavba je bila v plamenih!«

Črt Kaker
29. 10. 2013, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Včeraj malo pred deveto uro zjutraj je zagorelo v stanovanjskem objektu med Trzinom in Mengšem. Hitro posredovanje gasilcev, ki so prihiteli iz Mengša, Trzina in Domžal, je preprečilo najhujše. Požar so hitro locirali v središču stavbe in ga v dobri uri tudi pogasili.

Včeraj malo pred deveto uro zjutraj je zagorelo v stanovanjskem objektu med Trzinom in Mengšem. Hitro posredovanje gasilcev, ki so prihiteli iz Mengša, Trzina in Domžal, je preprečilo najhujše. Požar so hitro locirali v središču stavbe in ga v dobri uri tudi pogasili. Medtem so stanovalci le nemo in obupano opazovali gorečo hišo. Gasilci in kriminalisti so takoj začeli s preiskavo vzroka požara, izsledki naj bi bili znani v prihodnjih dneh.

Požar je v celoti uničil mansardno stanovanje, ostala stanovanja pa so hudo poškodovana. Zagorelo je ob dimniku, zato stanovalci sumijo, da so za požar krive saje, drug vzrok pa bi lahko bil kratki stik v električni napeljavi. Po do zdaj zbranih podatkih sta brez strehe nad glavo ostali dve družini. Kot nam je povedala stanovalka Ferida Karać, so jo sosedje zjutraj poklicali v službo, da gori hiša. »Pritekla sem domov, stavba je bila v plamenih, rešiti nisem mogla ničesar. Sem zaposlena, a imam minimalno plačo 500 evrov. Ne vem, kaj bom zdaj,« je dejala obupana Ferida.

Brez strehe nad glavo je ostala Snežana Popović, njej je uspelo zbežati iz stanovanja. »Kar naenkrat je zagorelo. Moje stanovanje je v celoti uničeno, ostala sem brez vsega. Mož je zaposlen, ima minimalno plačo, sama sem pa brezposelna. Upam, da nam bo občina pomagala.« Stanovalci so nam še povedali, da gre za staro leseno stavbo z lesenim podom, ki se je ob gašenju prepojil z vodo. »Ne vem, kdaj se bom lahko vrnil v stanovanje. Gasilci pravijo, da je zaradi gašenja zalito z vodo,« je dejal eden izmed stanovalcev stavbe.