Črna kronika

Odkrili deklico, ki je živela v prtljažniku

STA
28. 10. 2013, 19.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Francijo pretresa primer deklice, ki je očitno že od rojstva morala živeti v avtomobilskem prtljažniku. Njeno trpljenje so prekinili mehaniki, ki so deklico odkrili, potem ko je mati avtomobil pripeljala na popravilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Deklico, staro med 15 in 23 mesecev, so našli v petek. Eden od delavcev v avtomobilski delavnici je namreč zaslišal zvoke, ki so prihajali iz prtljažnika, ter ga odprl. Deklica je v njem ležala v lastnih iztrebkih, bila je dehidrirana in vročična. Odpeljali so jo v bolnišnico, zdravniki pa so ugotovili, da zaostaja v rasti in razvoju.

Malčica "je bila skrita, očitno od rojstva, in kar je še huje, trpi za hudimi motnjami v razvoju", je za AFP povedal lokalni tožilec Jean-Pierre Laffite. Situacija je po njegovem "neverjetna".

Dekličino 45-letno mati in njenega 40-letnega partnerja so v nedeljo aretirali in obtožili zlorabe ter ogrožanja mladoletnika. Grozi jima do deset let zaporne kazni.

Mati je policiji povedala, da je rodila na skrivaj in da o dekličinem obstoju nihče ni vedel, niti njen partner, ki je dekličin oče. Par ima še tri otroke - štiriletno deklico in dva fanta, stara devet in deset let. Po aretaciji staršev so otroke prevzeli socialni delavci.

Tako mati kot oče sta portugalskega rodu in sta oba brezposelna.

Delavec v mehanski delavnici, ki je odkril deklico, Guillaume Iguacel pa je za AFP povedal, da ga je odkritje močno šokiralo. "Še vedno imam težave s spanjem, bil je grozljiv prizor," je poudaril. Dodal je še, da mati ni izražala velike zaskrbljenosti. "Bili smo globoko šokirani, ker se ji vse skupaj ni zdelo nenormalno," je dodal.